, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καλυψώ Γούλα: Δεν μπορώ να νικήσω τη βλακεία

Της Αναστασίας Καρυπίδου*

Είναι ένα πρόσωπο με πολλές ιδιότητες. Δικηγόρος στο επάγγελμα, τέως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2019, νυν πρόεδρος στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και αντιπρόεδρος του συλλόγου “ΑΕΛΙΑ” για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Ο λόγος για την Καλυψώ Γούλα! 

1. Από παιδί ονειρευόσουν να γίνεις δικηγόρος;

Όχι ακριβώς. ‘Ηθελα να παίξω σε μιούζικαλ, κάτι που θέλω ακόμα.

 

2.Η αυτοδιοίκηση ήταν για σένα…

Μια φοβερή εμπειρία ζωής!

 

3.Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό…

Υπνωτήριο αστέγων, είναι η δομή για τη δημιουργία της οποίας δούλεψα πάρα πολύ, με εξαιρετικούς συνεργάτες και ευχαριστώ πάντα τους ανθρώπους που βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα. Είναι τρομερά σημαντικό έργο για την πόλη μας και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη κάπου να στεγαστούν αλλά και να λάβουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη.

 

4.Μεγάλο απωθημένο υπάρχει; 

Να κάνω heli ski, να με αφήσει το ελικόπτερο στην κορυφή μιας απάτητης χιονισμένης πλαγιάς και να την κατακτήσω κάνοντας σκι.

 

5.Ποιο λάθος δεν θα ξανά έκανες ποτέ; 

Να πιστέψω ότι μπορώ να νικήσω τη βλακεία. Είναι ανίκητη!

 

6.Πως θα περιέγραφες με τρεις λέξεις τη Θεσσαλονίκη; 

Αιώνια, Πολυπολιτισμική, Πόλη.

 

7.Τί σημαίνει «μαμά Ζήλη»; 

Αγάπη.

 

8.Ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο;

Νέα Υόρκη, πάντα, αλλά πιο ξεχωριστή η φορά που γιόρτασα εκεί τα γενέθλιά μου των 40 ετών, γιατί είχα βάλει στόχο όταν ήμουν 20 και μου φάνταζε τότε τόσο μακριά, να περάσω τα γενέθλιά μου εκεί.

 

9.Βουνό ή θάλασσα;

Βουνό.

 

10.Οι φιλίες έχουν ημερομηνία λήξης; 

Όχι. Αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο, έχουμε δοκιμαστεί με τις φίλες μου. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς τις σχέσεις μας. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ούτε δεδομένο.

  • Από την έντυπη έκδοση και τη στήλη της Αναστασίας Καρυπίδου Ιστορίες με … Κάρυ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.