, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Δέρβος: Οι νέοι αισθάνονται προδομένοι από το πολιτικό σύστημα

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται σε όλη την επικράτεια από “γαλάζια” νέα σε ηλικία στελέχη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές του 2019 ως υποψήφιοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Δέρβο. Η ΟΝΝΕΔ θα καταθέσει  στις εργασίες του  12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την πρόταση της για το αύριο που οραματίζεται.
Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ
Ποιο είναι το διακύβευμα του 12oυ Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας;  Ποια θέματα θα αναδείξει η ΟΝΝΕΔ;
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Με το βλέμμα στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και φυσικά το Εθνικό Κοινοβούλιο, με το βλέμμα στις απαραίτητες αλλαγές που έχουμε ανάγκη για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, για να σταματήσουν πια οι θυσίες των Ελλήνων να πηγαίνουν χαμένες. Ως ΟΝΝΕΔ, θα δώσουμε και πάλι δυναμικά το παρών, αναδεικνύοντας την ολοκληρωμένη μας πρόταση για το «Αύριο» που μπορούμε και αξίζουμε, πρόταση που αποτελεί αποτέλεσμα διαλόγου με νέους προερχόμενους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Ακόμη, η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σε ζητήματα όπως η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η υπερφορολόγηση των νέων επαγγελματιών, επιχειρηματιών και, ασφαλώς, η διαρκής επιδείνωση της Παιδείας στην Ελλάδα.
Είναι ικανοποιητική  η συμμετοχή των νέων του κόμματος σας στα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών;
Τους τελευταίους μήνες, μαζί με τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε επικοινωνήσει με δεκάδες μέλη μας από όλη την Επικράτεια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές ως υποψήφιοι και η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή. Έχουμε άριστη συνεργασία με το Κόμμα και στο συγκεκριμένο πεδίο και είμαι προσωπικά πολύ ευχαριστημένος που όλο και περισσότεροι νέοι, προερχόμενοι από την Οργάνωσή μας, συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.
Όσο πλησιάζουμε στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών διαφαίνονται οι διαθέσεις της γειτονικής χώρας με δηλώσεις περί “μακεδονικής γλώσσας” . Ποια στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία; 
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο δικαιώνεται η στάση της Νέας Δημοκρατίας για την κακή συμφωνία με την οποία ο κ. Τσίπρας δημιουργεί επικίνδυνα τετελεσμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και όσοι την αντιμετώπισαν στην αρχή θετικά, έχουν πλέον αλλάξει γνώμη, φυσικά και λόγω των αλυτρωτικών διαθέσεων που εκφράζει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Η στάση μας αυτή παραμένει σταθερή: Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία στη Βουλή και θα εξασκήσουμε όλα τα δημοκρατικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μη γίνει πραγματικότητα.
Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική. Θα πρέπει να αλλάξει η ματιά τους ή ο λόγος και οι πράξεις των πολιτικών;
Για να αλλάξει η ματιά των νέων, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν η πολιτική και οι πολιτικοί. Οι νέοι αισθάνονται προδομένοι καθώς, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, βιώνουν στο έπακρο τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης, με αποτέλεσμα να γυρίσουν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Το δικό μας καθήκον, ως πολιτική νεολαία, είναι να δείξουμε έμπρακτα στους νέους συμπολίτες μας πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως ο μόνος τρόπος να αλλάξεις κάτι, είναι να προσπαθήσεις για αυτό. Τολμώ να πω ότι βήμα-βήμα βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της ενεργοποίησης των νέων της πατρίδας μας, ώστε όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζουμε.
Αποτελεί μάστιγα για τη χώρα η φυγή των νέων στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας. Θα δοθούν κίνητρα από το κόμμα σας για την επιστροφή τους;
Τόσο εμείς ως ΟΝΝΕΔ όσο και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε αναδείξει πολλές φορές το φαινόμενο της φυγής των νέων στο εξωτερικό, του brain drain όπως είναι γνωστό, ως μείζον θέμα που πλήγωσε και πληγώνει τη χώρα μας. Η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να σταματήσει αυτή η «αιμορραγία» της πατρίδας μας και να δοθούν κίνητρα σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης ώστε να επιστρέψουν. Μα πάνω, απ’ όλα, θα κάνει τα πάντα για να ξανακάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα, όπου οι κόποι και τα προσόντα των νέων θα βρίσκουν την αναγνώριση που τους αξίζει.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.