, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος: «Έχω μάθει να αγωνίζομαι με δύναμη για τις ιδέες μου»

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου
Η προεκλογική περίοδος για τον Νίκο Ταχιάο δε σταμάτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς η επιθυμία του προέδροου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης δεν του άφησε περιθώρια δεύτερων σκέψεων.
-Κύριε Ταχιάο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνετε και πάλι υποψήφιος, αυτή τη φορά ως βουλευτης στην Α’ Θεσσαλονικης. Τι σας έπεισε και μπήκατε σε μια νέα «μάχη»;

Η ίδια η πόλη και οι ανάγκες της. Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ο στόχος μου είναι να προσφέρω στην Θεσσαλονίκη και να βοηθήσω ώστε βασικά προβλήματα να βρούνε λύσεις. Θέματα όπως η ασφάλεια του πολίτη, το «ναυάγιο» στις δημόσιες συγκοινωνίες, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης για την πόλη, είναι ζητήματα που τα επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές του και που τα ανέδειξα και ως υποψήφιος δήμαρχος. Αυτά λοιπόν τα προβλήματα λύνονται κυρίως με αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Θεωρώ λοιπόν, ότι ως βουλευτής της κυβέρνησης της Ν.Δ. θα μπορέσω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο, δίνοντας λύσεις και προφέροντας έργο για την Θεσσαλονίκη.
Θα παραμείνετε στο δήμο Θεσσαλονίκης εφόσον εκλεγείτε βουλευτής;
Έχω ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνω στο δήμο ως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα έχω κάνει πρόταση συνεργασίας στο κ. Ζέρβα, ώστε να βρεθεί ένα διοικητικό σχήμα το οποίο να έχει αντοχές για να δίνει λύσεις στα άμεσα προβλήματα της πόλης.
Ωστόσο, θεωρώ ότι ως βουλευτής της κυβέρνησης θα έχω την δυνατότητα να δώσω πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μου για την Θεσσαλονίκη και να αποδειχθώ πιο χρήσιμος δουλεύοντας για την «μεγάλη εικόνα». Πιστεύω ότι η εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι πολύ σημαντικό θέμα. Θεωρώ ότι εφόσον εκλεγώ, θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την πόλη και κυρίως να συμμαχήσω με όλους τους παραγωγικούς και δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για ένα κοινό μέλλον, στο οποίο πιστεύω ότι μπορούμε εύκολα να συναινέσουμε.
-Οι όποιες επιθέσεις δεχτήκατε στις δημοτικες εκλογές και το αποτέλεσμα του β’ γύρου έμειναν πίσω;
Ναι, έμειναν όλα πίσω. Κοιτάζω εμπρός, έχοντας βγει πιο δυνατός και πιο σοφός. Παρά το γεγονός ότι έβγαινα από έναν πολύμηνο και δύσκολο προεκλογικό αγώνα, ο οποίος είχε όλα τα χαρακτηριστικά της στοχοποίησης απέναντι στο πρόσωπό μου, ξέρω πότε να τελειώνω με τα συναισθήματά μου και να βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά. Και νομίζω ότι το απέδειξα το ίδιο βράδυ των δημοτικών εκλογών. Οι εκλογές για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης κρίθηκαν. Εκείνο που μπορώ να πω εγώ, είναι ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου γιατί μίλησα ειλικρινά, δεν έκρυψα τίποτε, δεν κινήθηκα παρασκηνιακά και έδωσα έναν καθαρό αγώνα. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης που αναγνώρισε αυτά τα χαρακτηριστικά μου έδειξε την εμπιστοσύνη του και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Τώρα, ζητώ και πάλι την στήριξή των Θεσσαλονικέων και υπόσχομαι ότι θα έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο που μιλά με την δύναμη της αλήθειας .
-Φοβάστε το ενδεχόμενο της αποχής; Και ιδίως των νέων ανθρώπων; Μήπως είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές του παρελθόντος;
Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αλλάζει ρότα, πηγαίνει μπροστά. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι παρόντες, να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτήν την αλλαγή. Να πάρουν μέρος σ’ στην εκλογική διαδικασία που είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Να μην αφήσουν άλλους ν’ αποφασίσουν για το μέλλον τους. Για την Ν.Δ. είναι προτεραιότητα να μπορέσουν οι νέοι να προκόψουν στην πατρίδα μας. Να βγει ο τόπος από την μιζέρια της κρίσης και των επιδομάτων. Να ξεκολλήσουμε τις επενδύσεις και υπάρξουν δουλειές, ποιοτικές δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς. Δεν είναι εύκολο να χαϊδέψεις τα αυτιά των νέων ανθρώπων. Έχουν βαρεθεί να ακούν μεγάλα λόγια. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και εμείς που συμμετέχουμε, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα λόγια πράξη.
-Κύριε Ταχιάο, για ποιο άλλο λόγο θεωρείτε ότι πρέπει να σας «σταυρώσουν» οι ψηφοφόροι;
Eίμαι άνθρωπος των αρχών και των έργων. Έχω μάθει να αγωνίζομαι με δύναμη για τις ιδέες μου και να παράγω ορατό και μετρήσιμο έργο.
Μία εκλογή μου στο κοινοβούλιο, μου δίνει την δυνατότητα να δώσω αγώνα για την πόλη μου αποτελεσματικά και να εκφράσω την Θεσσαλονίκη που θέλω. Μία περήφανη κοινωνία, με αξίες και κανόνες, όπου η διαφορετική άποψη θα γίνεται σεβαστή και ο διάλογος θα φέρνει την λύση.Πιστεύω ότι στο πρόσωπό μου θα βρουν ένα σύμμαχο για μία πόλη που θα κοιτάει το μέλλον άφοβα και χωρίς εσωστρέφεια, θα ζει με υψηλές φιλοδοξίες, θα δίνει ευκαιρίες στους δημιουργικούς πολίτες της, θα μεριμνά για τις πραγματικά ευπαθείς ομάδες.
* Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.