, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Το μεγαλύτερο franchise με προϊόντα κάνναβης στην Ελλάδα έρχεται στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Συνέντευξη του συνιδιοκτήτη της CBDOIL shop, Χάρη Χριστοφοράτου, στον Κωνσταντίνο Αναστασίου
Το CBDOIL shop είναι ένα από τα ισχυρότερα δίκτυα διακίνησης προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. H εταιρεία του Χάρη Χριστοφοράτου έχει την ιδιότητα franchise με 18 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Από φέτος, η εταιρεία αναμένεται να επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ερμού.
Ο Χάρης Χριστοφοράτος, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον συνέταιρό του και παιδικό του φίλο, Γιώργο Παπακωσταντή, αναλύει στην Karfitsa τη χρησιμότητα των προϊόντων κάνναβης και τα επιχειρηματικά του σχέδια για το μέλλον. Ο Γιώργος Παπακωσταντής είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin και μετά από 7 μήνες θεραπείας με το έλαιο της κάνναβης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως η νόσος σταμάτησε να εξελίσσεται.
-Τί είναι η CBDOIL shop;
Είμαστε franchise που έχουμε πάνω από 300 προϊόντα κάνναβης, ίσως τη μεγαλύτερη γκάμα στην ελληνική αγορά. Όλα μας τα προϊόντα είναι με βάση το CBD και τους σπόρους κάνναβης, που είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία, περιέχουν Ω3 και Ω6, βιταμίνες B,C,D,E. Είναι κατάλληλα για όλα τα αυτοάνοσα, τα δερματικά προβλήματα, το άγχος, την κατάθλιψη, το Parkinson, το Alzheimer, ενώ έχουμε και κατάλογο για ασθενείς, από φαρμακοποιό που έχει σπουδάσει τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ιταλία, ο οποίος μας δίνει από έναν πιστοποιημένο συνεργάτη κάποια συνδυαστικά προϊόντα.
-Πότε αρχίσατε να ασχολείστε με την πώληση φαρμακευτικής κάνναβης;
Ασχολούμαστε με την πώληση προϊόντων κάνναβης εδώ και ένα χρόνο. Το πρώτο μαγαζί άνοιξε πριν από 10 μήνες. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει να έχουμε πολλά καταστήματα, συγκεκριμένα 18 σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, τα 7 λειτουργούν και τα άλλα 11 είναι υπό κατασκευή. Αυτά τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, υπολογίζουμε από 2 εβδομάδες έως 2 μήνες.
Επίσης, σύντομα ανοίγουμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Ερμού 71-73, με σκοπό να καλύψουμε την ανάγκη του καταναλωτικού κοινού της πόλης για προϊόντα κάνναβης. Το προσωπικό σε κάθε μαγαζί είναι άρτια εκπαιδευμένο από εμάς, με γνώση πάνω στο προϊόν μας, ώστε να μπορεί να συμβουλέψει σωστά και να καθοδηγήσει τον κάθε πελάτη.

-Πήρατε μέρος στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης που έγινε στην Αθήνα;
Ναι, βεβαίως. Μόλις είχαμε ξεκινήσει. Ήταν μια πάρα πολύ ΄΄δυνατή΄΄ Έκθεση, πήγε πάρα πολύ καλά.
-Σε σχέση με αυτήν της Θεσσαλονίκης, ποιά είναι η σύγκριση;
Σίγουρα στην Αθήνα ήταν πιο μεγάλο το Εκθεσιακό Κέντρο, αλλά και εδώ έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι βοηθάει πάρα πολύ ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να γνωρίσει αυτά τα προϊόντα.
Για ποιό λόγο πιστεύετε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε τόσο μεγάλη ζήτηση, ώστε να υπάρξουν τόσοι αντιπρόσωποι και να είναι στο σχέδιο να ανοίξουν τόσα πολλά μαγαζιά αυτής της επιχείρησης;
Σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ το ότι είναι ένα προσιτό franchise που μπορούν να το ξεκινήσουν όλοι, καθώς στην εταιρεία μας “CBDOIL shop” είμαστε σαν οικογένεια. Άλλωστε, αυτό είναι το μότο μας, είμαστε φίλοι μεταξύ μας. Η δουλειά μου προσωπικά είναι να “προστατεύω” τα μαγαζιά μου, να γίνεται το καλύτερο δυνατόν ώστε να μην ξοδεύονται πολλά χρήματα στο ξεκίνημά τους, με σκοπό να προωθηθεί η φιλοσοφία των ευεργετικών ιδιοτήτων της φαρμακευτικής κάνναβης.
-Πώς βλέπετε την αγορά με προϊόντα κάνναβης εσείς προσωπικά;
Η αγορά είναι ακόμα στην αρχή της, οπότε έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Επειδή έχω ασχοληθεί και με άλλες επιχειρήσεις, σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ ευνοϊκά για όποιον ασχολείται με την κάνναβη. Η ανάπτυξη που γνωρίζουμε είναι πολύ μεγάλη και στα μαγαζιά μας. Ο κόσμος διαδίδει από στόμα σε στόμα πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα πάνω του, πράγμα που για εμάς είναι η καλύτερη διαφήμιση. Ευελπιστώ να γνωρίσουν όλοι στην Ελλάδα τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης, ώστε να βοηθηθούν σε χρόνιους πόνους, σε παθήσεις, σε δερματικά προβλήματα.

-Τί έχεις να πεις σε αυτούς που θεωρούν ακόμα τα προϊόντα κάνναβης ως ένα ταμπού;
Η κάνναβη είναι το αρχαιότερο φάρμακο πάνω στη Γη, με το οποίο θεραπεύονταν και οι Αρχαίοι Έλληνες. Αν δεν γνωρίζεις για κάτι, δεν μπορείς να σχηματίσεις και σωστή άποψη. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να διαδώσουμε πάνω απ’ όλα τη γνώση και έπειτα το προϊόν.
-Στο εγχείρημά σας συναντήσατε δυσκολίες, και αν ναι, ποιες;
Συναντήσαμε αρνητισμό από διάφορους ανθρώπους, ειδικά στα καταστήματα franchise, από τις οικογένειές τους, λόγω του ότι είναι ένα παρεξηγημένο φυτό. Παρά τα προβλήματα όμως, η ικανοποίηση που εισπράττουμε όταν έρχεται ο πελάτης, λέγοντας ότι “σταμάτησα να πονάω, πλέον κοιμάμαι και ξεκουράζομαι”, είναι για μας πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από το επιχειρηματικό κομμάτι, διότι αισθάνεσαι ότι προσφέρεις και εσύ κάτι.
-Τί γνωρίζετε για το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα;
Αυτό που δεν γνωρίζουν αρκετοί άνθρωποι και γι’ αυτό δεν μπορούν να εκτιμήσουν τη σημασία του συγκεκριμένου φυτού για την υγεία, είναι το ότι όλοι έχουμε το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα μας όταν ήμασταν έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας μας. Την ΄΄πρώτη΄΄ μας κάνναβη την πήραμε από το στήθος της μητέρας μας, με το γάλα που περιέχει κανναβινοειδή.
Οι ουσίες αυτές είναι η ανανδαμίδη και το 2AG, τις οποίες παράγει και το σώμα όταν γυμναζόμαστε, όταν τρώμε φρούτα και λαχανικά και επίσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τότε ενεργοποιείται το Ενδοκανναβινοειδές μας Σύστημα, το οποίο είναι κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου, συνεργάζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει, προληπτικά, για όλα τα αυτοάνοσα.
-Αυτό επιβεβαιώνεται ιατρικά;
Ιατρικά υπάρχουν πολλές έρευνες στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ιστοσελίδες που έχουν έρευνες για το συγκεκριμένο φυτό. Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πίσω, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει. Βλέπουμε ότι συνέχεια οι νέοι μας προσεγγίζουν, αγοράζουν προϊόντα για τους γονείς τους που έχουν χρόνιες παθήσεις.
-Γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στην Ελλάδα αντί στο εξωτερικό;
Ήθελα, πρώτα απ’ όλα, να κάνω κάτι στη χώρα μου και να γνωρίσω στον Έλληνα καταναλωτή τις ιδιότητες της κάνναβης. Για το εξωτερικό έχουν γίνει ήδη κάποιες προτάσεις, που όμως είναι υπό συζήτηση.