13:57, Παρασκευή
21 Ιανουαρίου 2022

Ειρήνη Χειρδάρη: «Η σεξολογία δεν είναι καθόλου ταμπού στις μέρες μας»

Συνέντευξη στην Αγγελική Κριαρίδου

Για ένα μοναδικό σεμινάριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η γνωστή σεξολόγος και sex coach Ειρήνη Χειρδάρη, η οποία θα παρουσιάσει την «Τέχνη της ερωτικής κατάκτησης».

Η σεξολόγος, σε συνέντευξή της στην«Καρφίτσα», εξήγησε τι θα δούμε στο σεμινάριο ενώ μίλησε και για το πόσο έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις στις μέρες από την ευρεία χρήση του διαδικτύου και των dating apps.

Όποιος βρεθεί στο σεμινάριο θα βρει μεταξύ άλλων  απαντήσεις σε θέματα που αφορούν την έλξη, πως προκαλείται το πάθος, πώς να βγει από την ζήλια και την αναφάλεια, πώς να μη γίνει «δεδομένος/-ή» ή βαρετός/-ή, πώς να αντιστρέψει την κατάσταση όταν απορρίπτεται, πώς να κάνει σεξ στα τρία εγκεφαλικά κυκλώματα και πώς να τα διατηρήσει ανοιχτά σε βάθος χρόνου σε μια μακροχρόνια σχέση, ενώ θα γίνει λόγος  και για τη γλώσσα του σώματος και κινησιολογικά μυστικά για εξωλεκτική επικοινωνία κατά το φλερτ.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Οι περισσότεροι από τον τίτλο και μόνο φαντάζονται ότι το σεμινάριο «Η Τέχνη της Ερωτικής Κατάκτησης» απευθύνεται στους singles. Σίγουρα, αφορά του singles που θέλουν να μάθουν πώς να γίνουν καλοί στο φλερτ και την κατάκτηση, πώς να βρουν σύντροφο, να κατακτήσουν κάποιον ολοκληρωτικά και να κάνουν υγιή σχέση με διάρκεια. Ωστόσο επειδή η σχέση είναι κάτι που διαρκώς αλλάζει, μέσα στην σχέση πρέπει να κατακτάμε ξανά και ξανά τον ίδιο σύντροφο, διαφορετικά φεύγει ο έρωτας, και γίνεται άδεια αγάπη.

Τι είναι το «speed dating» που θα δούμε στο σεμινάριο;

Eίναι το πιο κλασσικό παιχνίδι γνωριμιών. Έχεις 5 λεπτά να μιλήσεις σε κάθε ένα άτομο του αντίθετου φίλου και να αποφασίσεις αν σου κάνει κλικ για να βγείτε ραντεβού και να γνωριστείτε ή όχι. Το διοργανώνουμε για να γνωριστούν οι εργένηδες του σεμιναρίου μεταξύ τους. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή από πριν.

Πότε συναντάτε τα συχνότερα λάθη στις σχέσεις; Σε λάθος τεχνικές ή σε ζευγάρια που οι σύντροφοι δεν ταιριάζουν, μεταξύ τους; Ποια κατάσταση από αυτές βελτιώνεται ευκολότερα;

Την πρώτη περίπτωση εννοείται συναντώ. Ζευγάρια που ζητούν βοήθεια σε θέματα επικοινωνίας, ή προβλήματα στο σεξ. Η δεύτερη περίπτωση, όταν δεν ταιριάζουν δύο άνθρωποι, χωρίζουν συνήθως αντί να κάνουν συνεδρίες για να φτιάξουν την σχέση.

 Τα θέματα σεξολογίας παραμένουν ταμπού στην εποχή μας; Και αν ναι, γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Όχι, η σεξολογία δεν είναι καθόλου ταμπού στις μέρες μας, μιλάνε άνετα στις συνεδρίες, είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύση. Το έχουν επεξεργαστεί καιρό στο μυαλό τους πριν κλείσουν συνεδρία. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η σεξολογία είναι το sex therapy, ασχολείται δηλαδή με σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Το άλλο μου επάγγελμα, το sex coaching, έχει να κάνει με τους ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσλειτουργία, αλλά ζητούν συμβουλευτική σε χίλια δυο θέματα που αντιμετωπίζουμε στην ερωτική μας ζωή. Έχω στο μυαλό μου πάντα βέβαια ότι εργάζομαι σε μια συντηρητική χώρα, οπότε πολλά από τα εργαλεία στα οποία εκπαιδεύτηκα δεν τα χρησιμοποιώ εδώ, χρησιμοποιώ όσα σηκώνει η κουλτούρα μας και η προσωπική κουλτούρα του κάθε πελάτη.

Πόσο έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις από το διαδίκτυο και τα dating apps;

Άλλαξε το τοπίο ριζικά το ίντερνετ, έκανε τις σχέσεις ευκαιριακές! Γι΄αυτό και στο σεμινάριο δίνω μια έξυπνη μέθοδος για να χειριστούμε εμείς τα dating apps, να μην μας χειριστούν εκείνα. Να βρω αυτόν/η που μου ταιριάζει χωρίς άσκοπες κουβέντες και ραντεβού με άλλους και να οριοθετήσω τη γνωριμία εξαρχής στα πλαίσια του έρωτα, να είμαστε πάντα κοντά στις πιθανότητες για ερωτική σχέση με μέλλον.

Info: Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 698 590 4217

Ώρα προσέλευσης: 14:15

Ώρα έναρξης:15:00

Διάρκεια:6 ώρες

Χώρος: The 2 faces of PR Venue

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa