02:44, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Μαρία Στεφάνου, πώς φτιάχτηκε το χιόνι;

Της Φιλίππα Βλαστού

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία τριών παιδιών, τριών αγαπημένων φιλών, που ψάχνουν να βρουν γιατί σταμάτησε να χιονίζει, ανακαλύπτοντας μέσα από το ταξίδι τους την ευθύνη που έχουν για την ζωή τους και τον κόσμο που ζούνε θα ανεβάσει η Μαρία Στεφάνου στη σκηνή του Θεάτρου Κολοσσαίον. «Το ‘’Πώς φτιάχτηκε το Χιόνι – The Musical’’ πρόκειται για ένα μουσικό έργο αυτογνωσίας σε πρωτότυπη μουσική, στίχους και κείμενο δικό μου, σε ακροβατικές χορογραφίες του Γιώργου Χιώτη και σε ενορχήστρωση του Κωνσταντίνου Γκιβίση. Μαύροι χιονάνθρωποι, καλικάτζαροι, χιονονυφάδες που μιλάνε, η νεράιδα του χιονιού και ο γίγαντας, είναι κάποιοι από τους χαρακτήρες που θα εμφανιστούν και πολλοί από αυτούς εναέρια!», περιγράφει στην Karfitsa.

Γιατί όμως αποφάσισε να γράψει μια ιστορία για τα Χριστούγεννα; Η M.Στεφάνου απαντάει ότι «πάντα ήθελα να γράψω ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο / έργο και το καλοκαίρι του ΄20, όταν άρχισα να συζητάω με τον κ. Χιώτη για την πιθανή συνεργασία μας, ένιωσα ότι τώρα ήταν η ώρα να υλοποιηθεί. Όταν πήρα χρόνο να δω τι θέλω να πω και τι έχω να πω για τα Χριστούγεννα βρήκα ότι, αυτό που αγαπάω πιο πολύ, ήταν το χιόνι. Πήρα χρόνο να δω τι μου βγάζει. Μια αθωότητα που είχα χρόνια να νιώσω. Μια γλύκα και μια χαρά. Γιατί; Τι μαγικό συμβαίνει όταν χιονίζει; Κάπως έτσι ξεκίνησα να το γράφω» και συνεχίζει λέγοντας ότι «το ταξίδι μέσα μου για να ανακαλέσω αυτή την ποιότητα του χιονιού, ήταν αναπάντεχα λυτρωτικό και γεμάτο γλύκα. Θυμήθηκα την θέληση μου μικρή να ασπρίσω τον κόσμο και πόσο όταν απλώνονταν το χιόνι στα αυτοκίνητα χαιρόμουν, γιατί όλα έτσι γινόντουσαν λευκά».

Για αυτό όπως τονίζει «το ‘’Πώς Φτιάχτηκε το Χιόνι’’, είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στην σημαντικότερη εργασία που έχουμε να κάνουμε… να ασπρίσουμε μέσα μας! Να ασπρίσουμε τις ζωές μας και τον κόσμο στον οποίο που ζούμε» και συμπληρώνει ότι «το κάθε έργο μου μιλάει για άλλο κομμάτι της εσωτερικότητας των ανθρώπων. Το συγκεκριμένο είναι αφιερωμένο στην ευθύνη μας και την ανάγκη μας να αναγνωρίσουμε την δύναμη που έχουμε μέσα μας για να κάνουμε την ζωή μας όπως πραγματικά τη θέλουμε. Θέλω να συμβάλλω ώστε οι άνθρωποι να δουν την πράξη… αντί για την ελπίδα… ότι αυτό μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα και όχι μόνο στα παραμύθια. Αυτό θέλω να πάρουν όλοι φεύγοντας από εμάς και το έργο».

Για την Μαρία Στεφάνου τα Χριστούγεννα είναι από τις αγαπημένες της γιορτές. «Με συγκινεί. Κάτι κάνει στην καρδιά μου», λέει και θυμάται μια όμορφη ανάμνηση που έχει «κρατήσει». «Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολύχρωμα στολίδια ασύμμετρα, ακαθόριστα με πολλές υφές και μεγέθη. Και η γέμιση από το κοτόπουλο που τόσο αγαπώ, συνταγή της μαμάς μου. Η αλήθεια είναι μεγαλώνοντας τα ζω πιο έντονα και τα εκτιμώ πιο πολύ», υπογραμμίζει.

*«Πώς φτιάχτηκε το Χιόνι – The Musical», Θέατρο Κολοσσαίον, 26 Δεκεμβρίου 2021 στις 15:00 μ.μ. και 27 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:00 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Karfitsa