, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Ναταλία Δραγούμη μιλά στην “Κ” από το Α ως το Ω!

δραγουμηΦέτος το καλοκαίρι δίνει «το μήλο», σαν άλλη Εύα, στον Γεράσιμο Γεννατά, χαρίζοντας δύο ώρες γέλιου στο κοινό. Πρόκειται για την κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη – Σπύρου Παπαδόπουλου, όπου πρωταγωνιστεί. Η Ναταλία Δραγούμη «παίζει» με τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου από το Α έως το Ω, φτιάχνοντας λέξεις τις οποίες αποκωδικοποιεί σε ισάριθμες σκέψεις και τις μοιράζεται μαζί μας…

 Συνέντευξη στο Βασίλη Παπαβασιλείου

Α-ξίες: Το Α και το Ω για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Είναι κάτι, το οποίο πρέπει να το θέτουμε στη ζωή μας ξανά και ξανά, γιατί το ξεχνάμε…

Β-ία: Υπάρχει βαθιά μέσα στον άνθρωπο, αλλά και στα ζώα. Δε μπορούμε να το αποκλείσουμε, μιας και υπάρχει μέσα στην φύση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κάτι καλό ή κακό, αλλά έχει λόγο ύπαρξης, από τους πρωτόγονους μέχρι σήμερα.

Γ-νώση: Όσο μεγαλώνω, τόσο καταλαβαίνω πόση μεγάλη σημασία έχει και πόσο δεν της έδινα παλιά. Προσπαθώ να περάσω αυτή την σκέψη στα παιδιά μου, γιατί είναι κάτι, το οποίο, όταν είσαι μικρός, ο τρόπος που στο παρουσιάζουν, σε κάνει να το απωθείς πολύ συχνά…

Δ-ραματική σχολή: Υπέροχα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο. Σκέφτομαι την τόση μεγάλη μου αγωνία στις εξετάσεις και τώρα μου φαίνεται πολύ αστείο

Ε-λευθερία: Νομίζω ότι είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Είναι η μεγάλη δύναμη του ανθρώπου. Το διαπίστωσα, όταν το μωρό μου μπουσούλησε για πρώτη φορά και είχε την ελευθερία να διαλέξει και να πάει όπου θέλει, άλλαξε αμέσως ο χαρακτήρας της.

Η-θοποιός: Είναι κάτι το οποίο σε κάθε στάδιο που βρίσκομαι και σε κάθε ηλικία, ανακαλύπτω και άλλους λόγους, για τους οποίους θέλω και πρέπει να είμαι ηθοποιός. Όσο περνούν τα χρόνια βαθαίνουν οι λόγοι μου και τώρα πια ξέρω ότι έτσι αναπνέω..

Θ-έατρο: Μυρωδιά, περιέργως η ίδια σε κάθε θέατρο, όπου αν την μυρίσω ή αν την θυμηθώ, όταν δεν παίζω με πιάνουν δάκρυα….

Ι-δανικά: Δεν τα αποστηθίζω, ούτε τα λέω παπαγαλία, τα βγάζω από το συναίσθημά μου…

Κ-αριέρα: Δε μου αρέσει η λέξη καριέρα, γιατί έχει κάτι αρνητικό, μονοκόμματο, χοντοκομμένο και εγωιστικό. Δεν την πολυχρησιμοποιώ…

Λ-ογοτεχνία: Ένας κρυμμένος θησαυρός που νοιώθω πολύ κοντά στο να τον ανακαλύψω και να γίνει δικός μου, όπου, είμαι σίγουρη, ότι εκεί υπάρχουν οι απαντήσεις για πολλούς προβληματισμούς της ζωής μου. Αλλά, ακόμη δεν τολμώ να ανοίξω αυτό το κουτί. Θα έρθει η ώρα του.

Μ-ουσική: Συναίσθημα, ψυχή,μυρωδιά. Η απόλυτη Τέχνη…

Ν-αταλία Δραγούμη: Η γυναίκα του Παύλου Μελά, αδελφού του Ίωνα Δραγούμη και κόρη του Στέφανου Δραγούμη, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Επίσης, αδελφή του Νικόλαου Δραγούμη, υπέροχου ζωγράφου, ο οποίος κλείστηκε σε τρελλοκομείο. Αδελφή, επίσης του Φίλιππου Δραγούμη, ο οποίος υπήρξε υπουργός και ο οποίος παντρεύτηκε την Ελένη Βαλαωρίτη, εγγονή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Οι δύο τους έκαναν τον Μάρκο Δραγούμη και ο Μάρκος Δραγούμης έκανε την Ναταλία Δραγούμη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, την στιγμή αυτής της συνέντευξης στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Κύπρο. Έχει δύο παιδιά, την Κλειώ και τον Φίλιππο και αγαπάει τον άνδρα της.

Ξ-ενοφοβία: Δεν έχω… Ίσα-ίσα ότι ξένο το πλησιάζω, με γοητεύει. Επειδή έχω σπουδάσει στο εξωτερικό, μου αρέσουν οι ξένοι πολιτισμοί και η ξένη κουλτούρα.

Ο-ικογένεια: Η απόλυτη αλήθεια στη ζωή!

Π-ολιτικοί: Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Είναι βόθρος…

Ρ-όλος: Το παιχνίδι μου, η διασκέδαση μου, η γέφυρα με τον εαυτό μου και με το κοινό. Και η κρυψώνα μου…

Σ-κηνοθέτης: Χωρίς σκηνοθέτη δε μπορώ. Βρίσκομαι 20 χρόνια στη δουλειά και πάντα κρέμομαι απ’ αυτόν. Ακόμη κι αν νοιώσω ότι, πάει προς τον γκρεμό, θα πέσω μαζί του. Μόνο με την απόλυτη εμπιστοσύνη μπορώ να δουλέψω.

Τ-αλέντο: Νομίζω ότι το ταλέντο είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, ένα σύνολο άλλων ιδιοτήτων, όπως η εξυπνάδα, η προσωπικότητα, η αύρα, η φωνή, η κίνηση, η παιδεία.

Υ-στεροφημία: Δεν είναι κακό… Είναι, όμως και λίγο μάταιο. Είναι καλό γι’ αυτούς που μένουν. Αν δεν υπήρχε η υστεροφημία δεν θα είχαμε αριστουργήματα στην Τέχνη που μας οδηγούν…

Φ-ιλία: Πολύ σημαντικό για μένα! Έχω φίλες από το νηπιαγωγείο, αλλά θέλει δουλειά από μια ηλικία και μετά, όπως στη ζωή και στο επάγγελμα σου.

Χ-ρόνος: Ποτέ δε μου ήτανε αρκετός. Δε με παίρνει πολύ από κάτω αυτός ο χρόνος που «χαλάει» την εικόνα μας, αλλά αυτός που έρχεται και φέρνει το τέλος μας. Θα ήθελα να ζήσω 120 χρόνια και να γίνω σα σταφίδα.

Ψ-υχή: Δεν ξέρω από πού να την «πιάσω» ακόμη αυτή την εννοια. Είπα να την πιάσω ετυμολογικά, αλλά δεν την ανακάλυψα.

Ω-ραίο τέλος: Δεν είναι ωραίο το τέλος. Είναι η αιώνια φοβία μου με όλη την έννοια της λέξης…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.