, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Νίκος Ζαρκαλής: Το πολύπειρο στέλεχος στο τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Wind Hellas μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από το United Group, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Της Αμαλία Κάτζου

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται αφότου ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Andrzej Klesyk κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, καθώς πρόκειται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε νέες προκλήσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, ευχαρίστησε τον Klesyk για τη συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες. Στη συνέχεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο προτείνει ως νέο μέλος και υποψήφιο για τη θέση του προέδρου τον Νάσο Ζαρκαλή.

Όπως ανέφερε η Εθνική Ασφαλιστική, «ο κ. Ζαρκαλής διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διαφορετικά και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιχειρηματικά πεδία, καθώς και ισχυρό υπόβαθρο στην ελληνική αγορά. Τα προσόντα και η εμπειρία του θα αποτελέσουν για την Εθνική Ασφαλιστική ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση κάθε μελλοντικής επιχειρηματικής πρόκλησης».

Η τοποθέτηση του Ζαρκαλή υπόκειται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης καταλληλόλητας και για τον λόγο αυτόν η ημερομηνία έναρξης της θητείας του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο. Σημειώνεται ότι ο Ζαρκαλής διορίστηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ τον Ιούλιο του 2022.

Ο Νάσος Ζαρκαλής έχει γεννηθεί το 1969 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει δραστηριοποιηθεί σε ποικίλα και άκρως ανταγωνιστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα, είκοσι εκ των οποίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης με αποκορύφωμα τον πιο πρόσφατο ρόλο του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕ (2009-2022). Ο κ. Ζαρκαλής ξεκίνησε την καριέρα του στον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG – Procter & Gamble, Tasty Goods, Ford James Corporation), όπου παρέμεινε μέχρι το 1999, οπότε και μεταπήδησε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στην 20ετή καριέρα του στις τηλεπικοινωνίες ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης, αρχικά στον εμπορικό τομέα της Vodafone Ελλάδας και στη συνέχεια (2007) στην Hellas Online (HOL) ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Ζαρκαλής είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) Χημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Delaware (ΗΠΑ) και MBA από το Henley Business School (Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2022 διορίστηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ. Το 2012 αναδείχθηκε σε μάνατζερ της χρονιάς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Είναι fan της ροκ και των Rolling Stones και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η επιμονή και το πείσμα. Ο ίδιος έχει πει πως για να πετύχει κάποιους τους στόχους του δεν θα πρέπει ποτέ να το βάζει κάτω.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL