03:33, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

O Θεσσαλονικιός βασιλιάς του βρετανικού Real Estate

Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Νικόλαος Τριμμάτης, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο βρετανικό real estate. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων Concept Business Group με έδρα το Λονδίνο, καθώς έχει καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του συμφωνίες συνολικής αξίας άνω των 2 δισ. λιρών.

Ο ίδιος αποτελεί πλέον γνωστό μέλος της βρετανικής επιχειρηματικής «ελίτ» και θεωρείται από τους πλουσιότερους Έλληνες της βρετανικής αγοράς. Ο κ Τριμμάτης, είναι στενός φίλος της Βασιλικής οικογένειας, από τους λίγους με τόσο ισχυρές προσβάσεις στο Παλάτι του Mπάκιγχαμ. Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι μεγάλη και την επισκέπτεται συχνά ωστόσο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Θεσσαλονίκη. Όπως ο ίδιος λέει «στην Ελλάδα αυτό που μου αρέσει είναι η ομορφιά της, το φιλότιμο των ανθρώπων και η λεβεντιά τους».

Τα τελευταία χρόνια έκρινε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να στρέψει την επενδυτική του δράση και προς τη χώρα μας. Έκανε την αρχή με την υλοποίηση ενός έργου τουριστικής ανάπτυξης στο Πευκοχώρι Xαλκιδικής, που αφορά την κατασκευή 12 πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Η πρόθεση του Έλληνα επιχειρηματία είναι να συνεχίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα με κεφάλαια προς επένδυση ύψους 50 εκατ. Ευρώ.