18:33, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Τα συμβολικά έργα του Άγγελου Παπουτσή, εμπνευσμένα από προσωπικά βιώματα

O Άγγελος Παπουτσής είναι Θεσσαλονικιός και απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής του ΙΙΕΚ Πυθαγόρας. Έχει εργαστεί σε διαφημιστική/κατασκευαστική εταιρεία ως σχεδιαστής και διακοσμητής, όπως επίσης και σαν τεχνικός γραφίστας σε διάφορα δημιουργικά γραφεία. Το 2006 αποφάσισε να ασχοληθεί με την ζωγραφική και την εικονογράφηση. Παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία με εκδοτική εταιρεία για την εικονογράφηση βιβλίων και άλλες μορφές εργασιών εφαρμοσμένης ζωγραφικής.

Έχει λάβει μέρος τόσο σε συλλογικές όσο και ατομικές εκθέσεις comics και ζωγραφικής. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται ως Game Artist & Designer σε εταιρείες λογισμικού και διαδικτυακών παιχνιδιών.

Όπως ο ίδιος λέει εμπνέεται από τον κόσμο και τις καταστάσεις. Έμπνευση επίσης παίρνει από όμορφες αλλά και από άσχημες καταστάσεις ενώ όπως υποστηρίζει τις περισσότερες φορές οι δύσκολες καταστάσεις τον έχουν κάνει να βγάλει τα πιο δημιουργικά έργα του.

Για παράδειγμα ο πίνακας με τίτλο “Το τέλος του Εβετ (17.467,56 σε 0)” είναι βασισμένος σε μια δική του ιστορία. Συγκεκριμένα ο τύπος που απεικονίζεται στον πίνακα βρίσκεσαι σε έναν κόσμο με κάποια μικρά πλάσματα που ονομάζονται ΕΒΕΤ. Τα ΕΒΕΤ χρειάζονται τροφή για να τον προστατεύουν. Τα ταΐζει με μικρά πετράδια για να εξασφαλίσει την προστασία του γνωρίζοντας πως αν δεν το κάνει αυτά θα μεγαλώσουν και θα τον κυνηγάνε. Το ΕΒΕΤ είναι το αντίστροφο του ΤΕΒΕ και αυτό το έχει συνδυάζει με μια προσωπική ιστορία που έζησε σε κάποια περίοδο της ζωής του. Το χρέος όσο δεν το πληρώνεις μεγαλώνει, προστίθενται κι’ άλλα πράγματα και κάποια στιγμή όλα μαζί σε κυνηγάνε.