Δ. Μιχαηλίδου: Νομοθετούμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Δ. Μιχαηλίδου: Νομοθετούμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης

Νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε χαιρετισμό της στη διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η βία κατά γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα», που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου-Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, το Παρατηρητήριο Συνταγματικών Εξελίξεων www.syntagmawatch.gr και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Με το νομοσχέδιο, ορίζουμε το πλαίσιο της παιδικής κακοποίησης, προλαμβάνουμε και αντιμετωπίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η καταπολέμηση των κακοποιητικών συμπεριφορών, αλλά και η άμεση παροχή στήριξης και βοήθειας.

Στην τοποθέτησή της, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η βία κατά των γυναικών και των παιδιών στην Ελλάδα αποτελεί δυστυχώς υπαρκτό φαινόμενο, ενώ υπογράμμισε ότι οι δράσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου συμβάλλουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων τόσο των παιδιών όσο και των γυναικών.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, στόχος είναι η ενθάρρυνση των θυμάτων βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και παράλληλα η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ένταξή τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Μιχαηλίδου και στις δράσεις του υπουργείου για το θεσμό της αναδοχής που στοχεύουν στην αποϊδρυματοποίηση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ