Δ. Σταμάτης: "Ο Κούβελας έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη Θεσσαλονίκη" (ΦΩΤΟ και VIDEO) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δ. Σταμάτης: “Ο Κούβελας έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη Θεσσαλονίκη” (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Κούβελα ΒΙΩΜΑΤΑ...

kouvelas 9

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κυριακού – Αλέξης Αλεξιάδης 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η οποία τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρή καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε το πρωί η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κούβελα με τίτλο: «Βιώματα. Πενία τέχνας κατεργάζεται».

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία διήρκησε τουλάχιστον 2 ώρες, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του σκληρού δρόμου”. “Από το νέο έτος θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης”, είπε.

Αναφερόμενος στον Σωτήρη Κούβελα ο κ. Σταμάτης τον χαρακτήρισε εργατικό, μεθοδικό και στοχοπροσηλωμένο. “Ο Σωτήρης Κούβελας πήρε αποφάσεις, έβαλε τη σφραγίδα του με έργα στη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό και η λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σημείωσε πως υπάρχει μια εποχή, η οποία θα λέγεται «εποχή Σωτήρη Κούβελα».

kouvelas 11


kouvelas 10

kouvelas 8

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Πενέλης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Νίκος Μέρτζος, ο δημοσιογράφος Φαίδων Γιαγκιόζης και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Σωτήρη Κούβελα κοσμοπολίτη με ανεξάρτητο πνεύμα, που προτιμά τις πράξεις από τα λόγια. “Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου μια λέξη είχα μπροστά μου “επίκαιρο”. Ο Σωτήρης Κούβελας ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του”, είπε χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο

Στο βιβλίο δίνονται απαντήσεις στο ερώτημα: «υπάρχει ελπίδα ή να τα παρατήσουμε;». Εδώ που φθάσαμε, μήπως η απόφαση «αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων» οδηγεί τελικά στη λύτρωση; Και αν όχι, τι; Ο Σωτήρης Κούβελας στο σύντομο εισαγωγικό σημείωμά του μας προϊδεάζει για όσα ακολουθούν και για την απάντηση που δίνει ο ίδιος και 32 συνεργάτες που «συγγράφουν», μαζί του, το βιβλίο. «Οι συνεργάτες, που αποτελούν τους ήρωες αυτού του βιβλίου με το παράδειγμά τους, χωρίς φλυαρίες και βαττολογίες, δίνουν την απάντηση: Ναι, υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Η καταστροφή δεν είναι αναπόφευκτη, να μην παραδοθούμε στο μοιραίο! Η «πτωχεία» να κινητοποιήσει με ευρηματικότητα και έξυπνες λύσεις τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο σε δράσεις, συνεργασίες, δίκαιες διεκδικήσεις, επιλογή κατάλληλης ηγεσίας σύμφωνα με το γνωμικό «πενία τέχνας κατεργάζεται» και προπάντων «με λογισμό και όραμα».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, η Έλενα Ράπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνάς Σαμαντζίδης , αυτοδιοικητικοί όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ, Γιάννης Ζουρνάς, ο Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο Αντώνης Γυφτόπουλος, η Μένη Λυσσαρίδου, ο Βασίλης Καρτάλης, ο Μάκης Στεργίου, και πολλοί άλλοι. Μάλιστα να σημειωθεί ότι η αίθουσα ήταν υπερβολικά γεμάτη με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκαστούν να παραμείνουν εκτός , ακόμη και στο πεζοδρόμιο.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος στην Κ και στην Μελίνα Καραπαναγιωτίδου  http://www.karfitsa.gr/2013/12/14/sotiris-koyvelas-to-megalytero-lathos/

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ