Δανιηλίδης: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές - Karfitsa.gr
Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δανιηλίδης: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές

Επείγουσα έκκληση προς την κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο για άμεση νομοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στις ευαίσθητες δομές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

«Θα πρέπει επιτέλους οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες σε αυτές τις δομές όπως το ΄Βοήθεια στο Σπίτι’, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Δημοτικά Ιατρεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να κατανοήσουν ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί μόνο ένα προληπτικό μέτρο, αλλά κοινωνικό καθήκον και υποχρέωση όλων. Όσοι αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα κινδυνεύουν να αποτελέσουν υγειονομικές βόμβες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε ανύποπτους ανθρώπους όπως είναι οι 100.000 περίπου περιθαλπτόμενοι του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, πολλοί από τους οποίους είτε είναι άρρωστοι, είτε κατάκοιτοι ή ανάπηροι» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Ανάλογος κίνδυνος ελλοχεύει και για τις δεκάδες χιλιάδες παιδιά που φοιτούν στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς καθώς ένα σημαντικό ποσοστό εργαζόμενων εξακολουθεί να αρνείται να εμβολιασθεί, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αλλεπάλληλα κρούσματα μετάδοσης της νόσου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί οικεία βουλήσει ο εμβολιασμός όλων των συνεργατών μας, θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προχωρήσει σε άμεση λήψη δραστικών μέτρων και με σχέδιο νόμου να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους εργαζόμενους αυτών των δομών. Η υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό όλων και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το διασφαλίσει» υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ