Το "Δάσος" στην Πλατεία Αριστοτέλους... - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Το “Δάσος” στην Πλατεία Αριστοτέλους…

Τα 60.000 ευρώ που έδωσε ο Δήμος Μπουτάρη για τον "οικολογικό"... φωτορεπορτάζ Σ. Αυγητίδης

DSC_0727

Γράφει ο karfitsas – Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης 

Όχι δεν πωλούνται από… παραγωγούς του Ταξιάρχη Χαλκιδικής!

Αντιθέτως τα αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα πλήρωσε… 60.000 ευρώ, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, για να στολίσουν το κέντρο της πόλης, μόλις λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα!

Όπως φαίνεται, το πράσινο ομορφαίνει το τσιμέντο της πλατείας αν και οι περισσότεροι επισκέπτες δεν το καταλαβαίνουν και ρωτούν τα “μαστόρια” και άλλους υπευθύνους του… δάσους, πόσο πάει το δένδρο!

Να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι και κυρίως οι επαγγελματίες της αγοράς είναι… έξαλλοι με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη που δεν φώτισε  -και δεν στόλισε με λαμπιόνια – έναν από τους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς για φέτος τις γιορτές! (Αράχωβα, Αθήνα και  Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά sites)

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να… κοπούν τόσα δένδρα και γιατί δεν διαμαρτύρονται oι οικολόγοι όπως είχαν κάνει επί εποχής Παπαγεωργόπουλου μόνο για ένα κομμένο δένδρο!

ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

Να θυμίσουμε οτι τη διοργάνωση εορταστικού – χριστουγεννιάτικου προγράμματος και τη δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 20 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015, ενέκρινε στη 19η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.

Στο σκέλος των κατασκευών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενός μικρού δάσους, που θα καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χώρο της πλατείας, εντός και πέριξ του οποίου θα τοποθετηθούν τουλάχιστον πέντε σπιτάκια… ξωτικών και περίπου δεκαπέντε δισδιάστατες φιγούρες ξωτικών και καλικάντζαρων. Το σκηνικό θα συμπληρώνουν γλυπτά και ζωγραφιές με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα θέματα.

Όπως τόνισε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ένα δημιουργικό επίλογο για τη χρονιά που φεύγει συνυπολογίζοντας την υφιστάμενη οικονομική κρίση και τον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. “Δημιουργούμε ένα καλαίσθητο εορταστικό σκηνικό με ελεύθερη περιήγηση, με δωρεάν δράσεις, με το βλέμμα στραμμένο και στην αγορά της πόλης και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε την τόνωση της αγοράς”

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ