Δείτε τον Philae να προσγειώνεται στον κομήτη (VIDEO) - Karfitsa.gr
Διεθνή

Δείτε τον Philae να προσγειώνεται στον κομήτη (VIDEO)

Αυτή την στιγμή περίμεναν οι επιστήμονες…

29168

Τη μαγική στιγμή για τους επιστήμονες με το ρομπότ Philae να προσγειώνεται στον κομήτη 67P/C-G κατάφερε να καταγράψει το διαστημικό σκάφος Rosetta.

Τις φωτογραφίες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης στον επιστημονικό κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Πρόκειται για τρεις αλλεπάλληλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το Rosetta με διαφορά περίπου πέντε λεπτών και δείχνουν τη στιγμή που ο Philae ακουμπάει την επιφάνεια του κομήτη υλοποιώντας το σχεδιασμό της ESA.

Η πρώτη, η οποία έχει τραβηχτεί 3΄34΄΄ πριν την τελική προσεδάφιση, εμφανίζει τον Philae περίπου 250 μέτρα από την επιφάνεια του κομήτη.

Το δεύτερο καρέ είναι τραβηγμένο περίπου 1΄26΄΄ μετά την προσεδάφιση με τη σκούρα περιοχή αρχικά να εκτιμάται ότι ήταν η σκόνη που πιθανότατα σήκωσε το ρομπότ ακουμπώντας στην επιφάνεια του κομήτη. Με προσεκτικότερη μελέτη όμως οι ειδικοί της ESA κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον ίδιο τον Philae μετά την αναπήδησή του!

Στην τρίτη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ESA περιλαμβάνεται μια πράσινη κουκίδα η οποία αποτελεί το σημείο προσεδάφισης, όπως υπολογίστηκε από τους επιστήμονες μετά την αναπροσαρμογή των δεδομένων όταν διαπίστωσαν ότι ο Philae δεν θα προσεδαφιζόταν στο αρχικώς προγραμματισμένο σημείο.

Το Philae πλέον «κοιμάται» καθώς η μπαταρία του δεν έχει ισχύ μιας και το σημείο στο οποίο ακούμπησε στον κομήτη δεν του έδωσε τη δυνατότητα να «βλέπει» τον ήλιο και έτσι να φορτίζει τις μπαταρίες του. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος η κατάσταση αδράνειάς του θα είναι για “απροσδιόριστο χρονικό διάστημα”.

Δείτε το βίντεο στο protothema.gr….

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ