Δείτε ζωντανά το τελευταίο "αντίο" στον Νέλσον Μαντέλα - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Δείτε ζωντανά το τελευταίο “αντίο” στον Νέλσον Μαντέλα

Περισσότεροι από 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα παραστούν στην κηδεία

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νοτίου Αφρικής, αλλά και 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα. Η τελετή θα γίνει στο στάδιο FNB κοντά στο Σοβέτο, όπου κάποτε ζούσε ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης της χώρας.

Μεταξύ των ηγετών που θα μιλήσουν για τον Μαντέλα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και πρόεδρος Ζούμα της Νοτίου Αφρικής.

Στο στάδιο FNB χωρητικότητας 95.000 θεατών, ο Μαντέλα είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, στη διάρκεια του Μουντιάλ που φιλοξένησε η χώρα το 2010.

Η τελετή ξεκινά στις 11 το πρωί με τον εθνικό ύμνο της Νότιας Αφρικής από μια χορωδία. Τα εγγόνια του Μαντέλα και ο πολιτικός κόσμος από όλο τον πλανήτη στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στο άνθρωπο-σύμβολο της ειρήνης και της ισότητας.

Πολλά γήπεδα και στάδια σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση «επιφυλακής» για να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια λαού που τιμούν τον ιστορικό τους ηγέτη καθώς σε δεκάδες δημόσιους χώρους που άνοιξαν σε όλη τη χώρα οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα όσα θα συμβαίνουν στο στάδιο FNB μέσα από γιγαντοοθόνες. Την ασφάλεια επιτηρούν χιλιάδες αστυνομικοί.

Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την κηδεία και την ταφή του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ