Δέκα απλές συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος - Karfitsa.gr
Υγεία

Δέκα απλές συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος

Ακολουθήστε τα βήματα

AGXOS

Παρά την πίεση που περνάμε όλοι μικρά μυστικά στην καθημερινότητα μας είναι η λύση στο πρόβλημα… Εύκολες κινήσεις μπορούν να μας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς… Το μόνο που χρειάζεται είναι μικρές αλλαγές! Ακολουθώντας τα δέκα βήματα που ακολουθούν θα διαπιστώστε διαφορά άμεσα.

1. Τραγουδήστε 

Το τραγούδι μπορεί να σας χαλαρώσει απαλάσσοντάς σας από το στρες ακόμα κι αν οι γύρω σας δεινοπαθούν όσο εσείς κάνετε το σόλο σας . Όχι όμως μόνο στο μπάνιο αλλά οπουδήποτε οπως στο αυτοκίνητο ή στο ασανσέρ.(προσοχή!τηρείτε τις ώρες κοινής ησυχίας )

2. Περπατήστε γρήγορα αντί να τρέξετε
Η ταχύτητα στην καθημερινή ζωή, αν και απαιτούμενη ενίοτε, είναι καταστροφική. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για αρχή να βιάζεστε μόνο όταν χρειάζεται , διαφορετικά να προσπαθείτε να αναπαύεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να αποφύγετε λάθη η και παραλείψεις.

3. Γευματίστε πάντα με παρέα
Όπως χρόνια προτείνει και η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια είναι απαραίτητο να γευματίζουμε με παρέα. Όχι μόνο για να μπορούμε να αποφύγουμε τις πολλές δουλειές (όπως μάζεμα του τραπεζιού , πλύσιμο πιάτων κλπ ) αλλά επειδή έρευνες απέδειξαν πως η καλή παρέα στο τραπέζι αναζωογονεί την καρδιά και αποτελεί ευεργετικό συστατικό για την διάθεση μας.

4. Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα
Λιγότερο στρες επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας το βιολογικό σας ρολόι. Προσπαθήστε να αποφύγετε ανορθόδοξα ξενύχτια (χαζεύοντας τηλεόραση μέχρι τις πρωινές ώρες ) και συντονίστε τα ξυπνητήρια σας την ίδια ώρα καθημερινά. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία.

5. Πόσες ξένες γλώσσες μιλάτε;
Η πρακτική μιας ξένης γλώσσας πέρα από το γεγονός ότι διευρύνει τους ορίζοντες σας μπορεί να αποβεί χρήσιμη και στην προσπάθεια αποβολής του στρες καθώς σας ηρεμεί και σας

6. Βάλτε λίγο πράσινο στη ζωή σας
Είναι απαραίτητο να προσθέσετε σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας φυτά και πολύχρωμες γλάστρες δίνοντας ζωή στο σπίτι σας.Ακόμη μια λύση είναι να ανοίγετε τις κουρτίνες σας και να αερίζετε καθημερινά το σπίτι ώστε να μπαίνει φως και να γεμίζει ζωή.

7. Μετριάστε την αντοχή σας στο στρες
Εκπαιδεύστε το σώμα σας να μην αντέχει το στρες έτσι ώστε να το κάνετε μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.Ως εκ τούτου θα καταφέρετε να ισορροπήσετε μεταξύ του άγχους και της πραγματικής ανάγκης.

8. Χαλαρώστε τρώγοντας υγιεινά
Δοκιμάστε αντί για έτοιμο φαγητό να τρώτε υγιεινά μαζί με την οικογένεια σας.Για παράδειγμα αντί για ποπ-κορν και πατατάκια δείτε ταινία τρώγοντας  ξηρούς καρπούς ή υγιεινά σνάκ. Βεβαίως εξαιρούνται ειδικές περιστάσεις όπως απογοήτευση μετά από καυγάδες , χωρισμούς και άλλα παρόμοια.

9. Κάντε διαλογισμό
Έστω και 15′ την ημέρα μπορούν να σας προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.Άλλωστε ενισχύεται η δυνατότητα συγκέντρωσης σας, όπως επίσης και η ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων σας.

10. “Τακτοποιήστε”
Η τάξη και οργάνωση της ντουλάπας και του υπολογιστή σας σας απαλλάσσει από ένα περιττό άγχος , αλλά ταυτόχρονα σας προσφέρει χρόνο καθώς κάνετε συντομότερα τις δουλειές σας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ