Δεκάδες τραυματίες δημοσιογράφοι στην Ουκρανία - Karfitsa.gr
Διεθνή

Δεκάδες τραυματίες δημοσιογράφοι στην Ουκρανία

Τι καταγγέλλει μη κυβερνητική οργάνωση

mkloiΣτοχοποίηση πολλών δημοσιογράφων από την αρχή της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία κατήγγειλε μη κυβερνητική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι 54 έχουν ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους έχουν χτυπηθεί από τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, ενώ 21 δέχθηκαν επίθεση από τους «τιτούσκι», νεαρούς χούλιγκαν τους οποίους έχουν στρατολογήσει οι ουκρανικές αρχές για να σπείρουν τον τρόμο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης.

Είκοσι επτά δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από βομβίδες κρότου και 19 αντιμετώπισαν προβλήματα από την εισπνοή δακρυγόνων ή έχουν τραυματιστεί από πέτρες στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Δεκαεπτά έχουν τραυματιστεί από πλαστικές σφαίρες, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία υπογραμμίζει ότι κάποιοι δημοσιογράφοι ήταν θύματα πολλών ειδών βίας.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει το υλικό τριάντα ενός δημοσιογράφων και έχουν συλλάβει έντεκα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες δημοσιογράφων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αρκετές από τις επιθέσεις αυτές δεν ήταν τυχαίες.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι έχει καταγράψει 13 περιπτώσεις στις οποίες η αστυνομία «εκ προθέσεως» χτύπησε ή στοχοθέτησε και έπληξε με πλαστικές σφαίρες δημοσιογράφους που κάλυπταν τις αντικυβερνητικές οργανώσεις ή γιατρούς που βοηθούσαν τραυματίες.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ