Δεν ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δεν ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Δεκτή έκανε τελικά η κυβέρνηση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα καταστήματα την προσεχή Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών δειγμάτων που παρουσιάζουν οι τρεις περιοχές.

Οι επαγγελματίες  ετοιμάστηκαν να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα και τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Οι ειδικοί ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, με τις ΜΕΘ να έχουν πληρότητα 90% και το σύστημα Υγείας να είναι σε τεράστια πίεση .

Θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά μεγάλο το ρίσκο να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο απ’ την ερχόμενη Δευτέρα, έστω και με την εφαρμογή των click away και click inside.

Το αίτημα τους έγινε δεκτό και πριν από λίγο βγήκε η οριστική απόφαση.

Την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρακολούθησαν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί πως στην ενημέρωση νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφερθεί στις τρεις αυτές περιοχές και έκανε λόγο  για πολύ επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο ενώ έκρουσε  τον “κώδωνα” του κινδύνου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ