"Δεν αποκλείω μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ" - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Δεν αποκλείω μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ”

H πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι...

famelos-xaralampidou-660x437Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, άφησε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να στηριχτεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έδινα συγκατάθεση, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική της απεμπλοκής από τα μνημόνια», δήλωσε σε συνέντευξή της στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕIO 104,9 FM», στο δρόμο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η Ευρώπη δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, η ΕΕ δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά δε μπορεί να υπάρχει χώρα στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνια και η εμμονή στη λογική ευρώ πάση θυσία είναι καταστροφική», τόνισε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι δεν ανήκε στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που «από το 2010 και μετά υποστήριζε ότι η χώρα μπορεί να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια», διευκρινίζοντας ότι στον δημόσιο λόγο της ήταν υποχρεωμένη να εκφράζει την πλειοψηφούσα άποψη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα στελέχη που αποχώρησαν θα μπορούσαν να παραμείνουν ως τάση στο κόμμα, είπε ότι «υπάρχει ένα όριο και αυτό έφτασε με την υπογραφή των προαπαιτούμενων και του μνημονίου».

«Έπρεπε να φτάσω στο σημείο να λέω αυτά που έλεγαν ο κ. Παπανδρέου και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος», ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι «η άποψή μας ήταν μειοψηφική και είχε λοιδωρηθεί, στερώντας -με ευθύνη της ηγεσίας- τη δυνατότητα να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο -όχι να εφαρμοστεί απαραίτητα- σε περίπτωση που οι δανειστές δεν θα ικανοποιούσαν αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε».

Σε ό,τι αφορά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια χαρακτήρισε κάθε διάσπαση «τραυματική διαδικασία».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ