Δεν πάνε διακοπές φέτος οι Έλληνες - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δεν πάνε διακοπές φέτος οι Έλληνες

Οι Έλληνες λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν θα έχουν ούτε φέτος την πολυτέλεια των διακοπών και θα αρκεστούν σε εξοχικά ή σπίτια φίλων

paralia-katerinhsΌπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο,  τα μηνύματα φέτος για την τουριστική αγορά είναι υπέρ ενθαρρυντικά, ωστόσο ο μεγάλος χαμένος είναι ο εσωτερικός τουρισμός. Οι Έλληνες λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν θα έχουν ούτε φέτος την πολυτέλεια των διακοπών και θα αρκεστούν σε εξοχικά ή σπίτια φίλων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η χώρα μας θα πετύχει το ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων αφίξεων, παρά το αρνητικό ξεκίνημα που είχε η χρονιά.

Αβέβαιο είναι όμως εάν τα έσοδα θα κινηθούν επίσης θετικά, εμφανίζοντας αύξηση ανάλογη των αφίξεων ή εάν, αντιθέτως, λόγω της πίεσης που δέχονται οι τιμές και λόγω της αυξανόμενης προτίμησης για διακοπές all inclusive, θα είναι μειωμένα.

Η πρώτη εικόνα, η οποία πάντως δεν έχει ιδιαίτερο «βάρος» στη στάθμιση του συνολικού αποτελέσματος που θα καταγραφεί στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι ενθαρρυντική, όπως δείχνουν στοιχεία από όλες τις διαθέσιμες πηγές. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τις αφίξεις στα 15 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας. που αναλογούν στο 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων και στο 72% των συνολικών αφίξεων (με κάθε μεταφορικό μέσο), στο πρώτο τετράμηνο, εμφανίζουν πτώση 8%. Επίσης, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του έτους, δείχνουν μια αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά σχεδόν 5%, με παράλληλη μείωση της τάξης του 4% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ