Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα... - Karfitsa.gr
Uncategorized

Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα…

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε πως...

alamoudin-13

Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» είπε ο Ν.Ξυδάκης, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στο Mega, σημειώνοντας ότι το πρόσφατο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», αλλά και ότι απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Στο πόρισμα της Αμάλ Αλαμουντίν αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών, καθώς ο χρόνος κυλά σε βάρος της Αθήνας.

«Πρέπει να προχωρήσετε νομικά, αν δεν το κάνετε στο προσεχές μέλλον η ευκαιρία μπορεί να χαθεί. Ή τώρα ή ποτέ… H ώρα (της διεκδίκησης) έχει έρθει» τονίζεται.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ