"Δεν θα υπάρξει απόλυση στο υπουργείο Παιδείας" - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Δεν θα υπάρξει απόλυση στο υπουργείο Παιδείας”

k.arvanitopoulos«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός  Παιδείας, κ. K. Αρβανιτόπουλος, σχολιάζοντας το μέτρο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πώς πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου, είτε σε άλλα υπουργεία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συζητούν για απολύσεις.

«Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και διαδικασιών του υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196.000 υπαλλήλους, πέρα από τους 156.000 εκπαιδευτικούς και είπαμε ότι με κριτήρια αξιολόγησης και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού, που παραθέσαμε, για μας τα κενά, ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων είναι γύρω στους 2.000. Και έτσι αυτό το δέχθηκε και η τρόικα», σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, είπε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει  βήματα και στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αλλά και στον τομέα της οικονομίας και τόνισε ότι υπάρχουν τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης αν και, όπως είπε, «δεν είναι ακόμη αρκετά για να φτάσουν στην τσέπη του πολίτη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ