Δένδιας: Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία κατασκοπείας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Δένδιας: Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία κατασκοπείας

«Μόνο με ριζικές αλλαγές μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση»

590_0247512fbfb83d83cedf1ebc95cb0ceb«Έχω εγκαίρως προειδοποιήσει ότι υπάρχει μία επικίνδυνη ώσμωση, διαρκώς αυξανόμενη, μεταξύ του ποινικού εγκλήματος και της τρομοκρατίας, η οποία δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αν δεν υπάρξουν θεσμικές τομές στο σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο, με τον τρόπο που λειτουργεί, αποτελεί στην πράξη εστία διαφθοράς και κέντρο εκπόρευσης πάσης μορφής εγκληματικότητας» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ημερησία του Σαββάτου αναφερόμενος στην πιθανή υποστήριξη των Ξηρού, Μαζιώτη και Ρούπα από ποινικούς εντός κι εκτός των φυλακών. «Ακόμη και όσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν σχέση με κυκλώματα διαφθοράς ζουν υπό το κράτους του φόβου, το οποίο καθιστά προβληματική ή και αδύνατη την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Μόνο με ριζικές αλλαγές μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση» υποστήριξε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ.Δένδια εκτός του γεγονότος ότι ένας κρατούμενος σε άδεια δεν θεωρείται ύποπτος φυγής  «η απόπειρα «κρυφής» παρακολούθησης ενός συγκεκριμένου ατόμου σε μία κωμόπολη της Χαλκιδικής θα είχε προκαλέσει κωμικοτραγικές σκηνές. Άλλωστε, η άδεια που του χορηγήθηκε εμπεριείχε τη δυνατότητα να ταξιδεύει όταν θέλει στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία κατασκοπείας».

«Χωρίς να είμαι γενικώς κατά του θεσμού των αδειών στα καταστήματα κράτησης» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση  « είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι λειτουργοί θα έπρεπε και σε αυτή την περίπτωση να είχαν επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά όταν κάποιοι με τις συνεντεύξεις τους έδειχναν ξεκάθαρα ότι παρέμεναν αμετανόητοι. Και για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία, δεν ευθύνεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για οτιδήποτε συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, η οποία ούτως ή άλλως είναι ανεξάρτητη». Ο υπουργός δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει τη θέση των ίδιων των αστυνομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φαντασθείτε μόνο πώς αισθάνονται αυτοί που συνέλαβαν, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, επικίνδυνους τρομοκράτες, όταν μαθαίνουν ότι είναι και πάλι ελεύθεροι, για λόγους συνήθως άσχετους με την ουσία της δικαστικής κρίσης».

Στην ερώτηση «είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που… συμπαθεί την τρομοκρατία;» ο κ.Δένδιας απάντησε: «Η ΝΔ δεν υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ως κόμμα έχει αποφασίσει να έχει σχέσεις με την τρομοκρατία. Όμως, το μεγάλο ζήτημα είναι τι στάση κρατάει απέναντι σε στελέχη του που προβαίνουν σε κινήσεις συμπαράστασης υπέρ των δραστών τρομοκρατικών ενεργειών ή καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισής τους, ακόμη και όταν δεν πρόκειται για αμφισβητούμενες περιπτώσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα και έχει τεκμηριωθεί μετέπειτα αυτό από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Φυσικά, δεν ευθύνεται η ΝΔ για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αποβάλλει τα συγκεκριμένα στελέχη. Μακάρι να το πράξει, έστω και τώρα, η ηγεσία του, αναλογιζόμενη τις ευθύνες της ως αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική ομαλότητα στον τόπο».

enikos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ