Διαφθορά ή Grexit; - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Διαφθορά ή Grexit;

του Βασίλη Μάστορα

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε και προσφάτως, κατά την τελετή έναρξης της Sportexpo, είναι εύκολο κάποιος να συμπεράνει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να τραβήξει το σχοινί της κόντρας με την Ε.Π.Ο. χωρίς αν σκιάζεται για το εάν αυτό θα σπάσει.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μονίμως ακολουθεί πολιτική λεονταρισμών γιατί γνωρίζει ότι μόλις βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο θα αναλάβουν δράση FIFA και UEFA. Οι διεθνείς Ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου θα κουνήσουν το δάχτυλο στον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού και θα απειλήσουν με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι αυτονόητος: να δειλιάσει η Κυβέρνηση, να βάλει την ουρά στα σκέλια και να κάνει κυβίστηση στις αρχικές της θέσεις. Μέχρι σήμερα αυτή η τακτική έπιανε τόπο. Ετσι η Ε.Π.Ο. ευλογούσε άμεσα ή έμμεσα τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και η Πολιτεία ήταν αδύναμη να παρέμβει λόγω του αυτοδιοίκητο τού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά έχω την αίσθηση ότι ο κ. Κοντονής δεν αστειεύεται. Έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει την ιστορία μέχρι το τέλος, γιατί η σήψη στο κορμί του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει τρυπήσει το κόκκαλο.

Λογικό είναι ο κίνδυνος ενός Grexit για το ποδόσφαιρο να έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των ομάδων που θα θιγούν άμεσα από μία τέτοια απόφαση. Ποιες είναι αυτές; Εκείνες που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ιστορικά έχουν ενθαρρύνει με διάφορους τρόπους την διαφθορά  και οδήγησαν το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία.

Ποιες ομάδες θα πρέπει να συμπαρασταθούν στον κ. Κοντονή; Θεωρητικά όλες οι υπόλοιπες που νιώθουν καταπιεσμένες από τους θεωρητικά «μεγάλους» του Πρωταθλήματος και είναι υποχρεωμένες να σκύβουν το κεφάλι ή να συμμαχούν με το σύστημα προκειμένου να εισπράττουν το δικό τους, μικρό, μερίδιο εύνοιας από τη διαιτησία. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες απ’ αυτές είναι υποχρεωμένες στο ποδοσφαιρικό σύστημα της διαπλοκής, οπότε σιωπούν. Επειδή όμως η πλειοψηφία των φιλάθλων απαιτεί την κάθαρση, η οποία και θα βελτιώσει την αξία του ποδοσφαιρικού προϊόντος, έχω την άποψη ότι αξίζει ο κ. Κοντονής να πάει την ιστορία μέχρι το τέλος. Εκτός κι αν τελικώς η Ε.Π.Ο. αποφασίσει να θέσει σε αργία όλους εκείνους που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ