Διχασμός στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό - Karfitsa.gr
Πολιτική

Διχασμός στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό

Από μία λεπτή κλωστή κρέμονται πλέον οι ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς λίγες ώρες μετά την ασυμφωνία στη γεμάτη ένταση σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης τραβούν τον δικό τους δρόμο αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

samaras-venizelos-koubelis21Από μία λεπτή κλωστή κρέμονται πλέον οι ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς λίγες ώρες μετά την ασυμφωνία στη γεμάτη ένταση σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης τραβούν τον δικό τους δρόμο αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Οπως έγινε γνωστό, οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού στη Βουλή το νομοθέτημα που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, κάνοντας πραγματικότητα τις απειλές που είχαν εξαπολύσει σε περίπτωση που η ΝΔ αποφάσιζε να το απορρίψει. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους, αναφέρεται πως: «Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την ώρα που συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ. Πλέον, το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση (όλα δείχνουν ότι θα γίνει) που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιδιώξουν την υπερψήφιση του σχεδίου Ρουπακιώτη, με σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ