, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Έδωσαν σνακ σε 12χρονο και μετά τον εκτέλεσαν

 SRI LANKA No Fire Zone_Balachandran Prabhakaran_1.jpgΦρίκη και οργή στην κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν το άψυχο σώμα του 12χρονου, Balachandran Prabhakaran,  που εκτελέστηκε από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Sri Lanka.

Το μικρό αγόρι εκτελέστηκε εν ψυχρώ επειδή είναι γιος του ηγέτη της οργάνωσης Liberation Tigers of Tamil Eelam. Η εκτέλεση έγινε στις 19 Μαΐου 2009, λίγες μέρες πριν τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου.

SRI LANKA No Fire Zone_Balachandran Prabhakaran_2.jpgΟι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στη Daily Mail, αποτυπώνουν τις τελευταίες στιγμές του ανυποψίαστου αγοριού, το οποίο κάθεται σε ένα παγκάκι και τρώει ένα σνακ.

Λίγες στιγμές αργότερα το ίδιο αγόρι κείτεται νεκρό, ενώ στο άψυχο κορμί του φαίνονται οι τρύπες από τις σφαίρες των εκτελεστών του, που δίχως ίχνος ευαισθησίας προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

 SRI LANKA No Fire Zone_Balachandran Prabhakaran_3.jpgΤο παιδί σύμφωνα με τους ειδικούς εκτελέστηκε σχεδόν εξ επαφής, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει πως το παιδί εκτελέστηκε και ισχυρίστηκε πως σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φωτογραφίες προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ No Fire Zone. ”Κρατείτο από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Sri Lankan, του έδωσαν σνακ και ύστερα τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ” λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Callum Macrae.