, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε ανάπηρο κορίτσι!

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του προσωπικού ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάμπερτ του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ, που υπέβαλε σε εξονυχιστικό έλεγχο ένα 3χρονο κοριτσάκι, το οποίο είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σεντ Λούις. Τώρα, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να απολογηθούν μετά από την κοινοποίηση στο διαδίκτυο του επίμαχου βίντεο.

Η μικρή Lucy Forck και η οικογένεια της, ήθελαν να ταξιδέψουν στο Ορλάντο της Φλόριντα, για να επισκεφθούν τη Disneyland.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου όμως, φρόντισαν να καταστρέψουν τα όνειρα της μικρής. Αρχικά ανάγκασαν τη μητέρα της μικρής να την πάρει στην αγκαλιά της για να της κάνουν σωματικό έλεγχο, ενώ το αναπηρικό καροτσάκι έπρεπε να περάσει από το μηχάνημα “scanning”. Το ίδιο και το κουκλάκι που κρατούσε η Lucy.

Η μητέρα της, Annie, όντας σε απόγνωση και εμφανώς εκνευρισμένη, άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό. Αμέσως μια φύλακας της είπε ότι “απαγορεύεται να βιντεοσκοπείται ο έλεγχος από τους ταξιδιώτες”. Παρόλα αυτά, συνέχισε να καταγράφει τον έλεγχο, καθώς ανέφερε πως δεν θα επέτρεπε επ’ ουδενί να ελεγχθεί το παιδί της χωρίς να έχει τεκμήρια του συμβάντος. Στη συνέχεια κατήγγειλε το αεροδρόμιο για ρατσιστική συμπεριφορά.

Η μικρή Lucy κλαίγοντας, φαίνεται να ζητά από τους γονείς της να γυρίσουν στο σπίτι.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με το εξωφρενικό περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου και απασχόλησε δελτία ειδήσεων και εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ενώ έχει πάνω από 236.000 “views” μέσα σε πέντε ημέρες.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, επέτρεψαν, σύμφωνα με την Huffington Post, τελικά στην οικογένεια να ταξιδέψει μετά από 30 λεπτά ελέγχου. “Αντιμετώπισαν τη μικρή μου σαν εγκληματία, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους”, δήλωσε η μητέρα της.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να απολογηθεί στην οικογένεια για την κακομεταχείριση του παιδιού.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το προσωπικό ασφαλείας αμερικανικού αεροδρομίου επιδεικνύει “υπερβάλλοντα ζήλο”. Ένα αγοράκι, επίσης 3 ετών, το οποίο ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι είχε υποβληθεί παλιότερα σε εξονυχιστικό έλεγχο στο αεροδρόμιο Ο’ Χάρα του Σικάγο. Αδιάψευστος μάρτυρας υπήρξε και τότε το βίντεο που τράβηξε ο πατέρας του μικρού αγοριού, το οποίο ρωτούσε με απορία “Μα τι έκανα;”

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: