01:04, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Έκρηξη σε πόλη της Αγγλίας – Στο κρατητήριο 20χρονος

Ένας άνδρας 20 ετών ερωτάται από την αστυνομία μετά από μια έκρηξη στην πόλη Γουέστερσαϊρ της Αγγλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση σπιτιών από τους περίοικους.
Η αστυνομία δήλωσε την Τρίτη ότι η έκρηξη δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, αλλά πρόκειται για ύποπτη περίπτωση «κακοτυχίας, που ενέχει εγκληματικό στοιχείο». Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκε καμία ζημιά.
Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στην οδό Πάουντ Μπανκ Ρόαντ στην περιοχή των λουτρών περίπου στις 9:50 μ.μ. τη Δευτέρα. Η αστυνομία εισήλθε σε ένα σπίτι κοντά στη λεωφόρο Λάνγκλαντ, όπου ενημερώθηκαν μια ύποπτη ουσία.
Αμέσως τοποθετήθηκε απαγορευτικό σχοινί και τα σπίτια εκκενώθηκαν καθώς οι ειδικοί των εκρηκτικών διερευνούσαν τη σκηνή.
Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι από το Μάλβερν, κρατείται υπό την υπόνοια ότι διαθέτει εκρηκτική ύλη.
Την Τρίτη, ο Σαπτ Κέβιν Περσέλ, αστυνομικός διοικητής του Νότιου Γουέρστερσαϊρ δήλωσε: «Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί τι συνέβη και τι επίπεδο απειλής υπήρχε στις κοινότητές μας».
Πρόσθεσε: «Αρχικά δεν γνωρίζαμε με τι έχουμε να κάνουμε και πήραμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Το κορδόνι έχει πλέον αρθεί και οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, ένας φρουρός παραμένει στη θέση του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα για την επαγρύπνηση και την υπομονή και την υποστήριξή τους όσο διαχειριζόμασταν το περιστατικό».