00:23, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Έντεκα χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία- Κανένα πρόβλημα με το… BREXIT

«Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά» δηλώνει στα Νέα, ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
Ένα απόσπασμα από το άρθρο του υπουργού:
«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μισέλ Μπαρνιέ κι εγώ είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με την οποία άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατέστησα σαφές ότι προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τη βεβαιότητα των πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε χώρες της ΕΕ.
» Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΕΕ αποφάσισε πως αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε.
» Μάλιστα χθες το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ένα λεπτομερές κείμενο πολιτικής, στο οποίο αναλύουμε την πρότασή μας.
» Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, περιλαμβανομένων και 70.000 Ελλήνων, έχουν φτιάξει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μας ιδίως στην εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα ισχυροί -11.000 και πλέον Έλληνες σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και χιλιάδες συμβάλλουν τα μέγιστα ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Βρετανίας.
» Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά.
» Η πόρτα μας θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους όσοι, προερχόμενοι και από την ΕΕ και εκτός ΕΕ, έρχονται στη Βρετανία για να εργαστούν σκληρά και να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας.»