, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

«Αντίχρηστος ο Άνθιμος»


«Ξαναχτύπησε» ο πρόεδρος της λεγόμενης οργάνωσης  «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»  κ Τόντορ Πέτροφ, που θεωρείται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς στα Σκόπια και πιστός υποστηρικτής του πρωθυπουργού κ.Νίκολα Γκρούεφσκι.
 
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Dvenik, ζήτησε να καταδικαστεί για «εσχάτη προδοσία» ο πρώην πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκιέφκσι, επειδή δήλωσε πως τα σημερινά Σκόπια πλαστογραφούν την ιστορία.
 
«Δεν χρειάζεται να κάνει διδάγματα για την ιστορία και τη δημοκρατία αλλά να βρίσκεται  έγκλειστος στη φυλακή  για προδοσία και αδικαιολόγητο πλουτισμό» δήλωσε συγκεκριμένα για τον Γκεοργκιέφκσι, ενώ από τις βολές του δεν γλίτωσε ούτε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
 
«Ο αντίχριστος Άνθιμος ενστερνίστηκε τις ιδέες του Γκεοργκιέφσκι, επειδή και οι δύο είναι  υπηρέτες του Σατανά. Είναι ένας εχθρός  των Σκοπίων» δήλωσε για τον μητροπολίτη Άνθιμο, ενώ επανέλαβε τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για ελληνική κατοχή της Μακεδονίας. Ο ίδιος απάντησε και στην πρόσφατη τοποθέτηση, περί «Μακεδονισμού»,  του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
 
«Ο μακεδονισμός είναι για τη «Μακεδονία» και την εθνολογία. Αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Για τους Έλληνες πάντα ο μακεδονισμός είναι στοιχείο γεωγραφίας και από τους Βαλκανικούς πολέμους η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Αθήνας»,  δήλωσε.