, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Βουλευτικές εκλογές στη Λιβύη


Το πρώτο βήμα για τη μετάβαση σε ένα δημοκρατικό καθεστώς κάνει το Σάββατο η Λιβύη, μετά το τέλος της πολύχρονης δικτατορίας του Μουαμάρ Καντάφι. Οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αποτελούν την πλέον κρίσιμη δοκιμασία της προσωρινής κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν φόβους για την ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η προσωρινή κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τόσο τους οπαδούς του φεντεραλισμού που ζητούν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη νέα Συντακτική Συνέλευση όσο και τους υποστηρικτές του Καντάφι που φέρονται να σχεδιάζουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία.
Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει  40.000 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, που ενισχύονται από 13.000 άνδρες του λιβυκού στρατού. Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων Γιούσεφ αλ-Μανγκούς διαβεβαίωσε πως οι στρατιώτες θα έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των ψηφοδελτίων και θα περιπολούν για να επιτηρούν τα παράλια και τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.