, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Για "ανάρμοστες Πράξεις" κατηγορείται ο….

Kardinalios Για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια κατηγορούν τέσσερις ιερείς τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιο Κιθ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο πάπα της Ρώμης.

 Ο 74χρονος καρδινάλιος αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις 11 Φεβρουαρίου.

 Οι τέσσερις κατήγοροι, που ανήκουν στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, ενημέρωσαν τον παπικό νούντσιο στη Βρετανία, αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Μενίνι, πως ο Ο’ Μπράιαν είχε διαπράξει αυτές τις «ανάρμοστες πράξεις» πριν 33 χρόνια, υπογραμμίζει η εφημερίδα The Observer.

 Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα μη επιθυμητών φροντίδων από μέρους του καρδιναλίου κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

 Οι καταγγέλλοντες, που αξιώνουν την παραίτηση του καρδιναλίου, φοβούνται μήπως η υπόθεσή τους δεν ερευνηθεί όπως πρέπει σε περίπτωση που ο καρδινάλιος λάβει την άδεια να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο της Ρώμης για την ανάδειξη του νέου πάπα.

 Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο» υποστήριξε ένας από τους ιερείς.

«Η Εκκλησία είναι υπέροχη, όμως έχει μία κρυφή πτυχή κι αυτό έχει να κάνει με τις ευθύνες της. Εάν το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, ίσως θα χρειασθεί να εξαρθρωθεί λίγο» πρόσθεσε ο ίδιος.

 Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Ο’ Μπράιαν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί, έχουν προκαλέσει την οργή της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

Πηγή in.gr