, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν θα συμμετάσχει σε αγώνες ο Πιστόριους

pistorious1Ο μάνατζερ του Όσκαρ Πιστόριους μπορεί να είχε δηλώσει ότι ο Παραολυμπιονίκης πρωταθλητής του στίβου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, πρόκειται να ξαναρχίσει προπονήσεις για να συμμετάσχει σε διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου, μετά την άδεια που έλαβε για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους δεν θα λάβει μέρος σε κανέναν αγώνα αυτή τη χρονιά, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο προπονητής του, Αμπι Λόου.

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα μιλήσουμε καθόλου για προπονήσεις ή για αγώνες στίβου. Αναβάλαμε όλες τις συμμετοχές μας γι΄ αυτή τη χρονιά. Δεν βρίσκεται σε κατάσταση για προπονήσεις. Απλώς, κάνει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής τα πρωινά με την οικογένειά του»,  δήλωσε ο Λόου.

Ο Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Φεβρουάριο του 2013 δολοφόνησε στο σπίτι του (Πρετόρια) την 29χρονη φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ, έχει αποφυλακιστεί με εγγύηση, ενώ η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.