, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός ο επικεφαλής κληρικός του Ισλαμικού Κράτους

Οι δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. δήλωσαν ότι σκότωσαν τον Τουρκί αλ Μπιναλί, επικεφαλής κληρικός του ISIS, στην αεροπορική επιδρομή της Συρίας τον περασμένο μήνα, όπως μεταδίδει η Fox News.
Ο Αλ-Μπιναλί, που ονομάστηκε “Μεγάλος Μουφτής”, σκοτώθηκε με αεροπλάνο στις 31 Μαΐου στο Μαγιαντίν της Συρίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Συνδυασμένης Ομάδας Δύναμης – Επιχείρηση Εγγενούς Επίλυσης.
Ο κύριος ρόλος του κληρικού ήταν η στρατολόγηση εξτρεμιστών και η πρόκληση τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο. Ο Αλ – Μπιναλί, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής κληρικός της τρομοκρατικής ομάδας από το 2014, προμήθευε προπαγάνδα που ενθάρρυνε τη δολοφονία και άλλες σκληρές πράξεις. Προσπάθησε να νομιμοποιήσει το σχηματισμό του αποκαλούμενου «χαλιφάτου» και ήταν απόλυτα πιστός του Αμπού Μπακρ Αλ – Μπαγκντάντι, αρχηγού της ομάδας τζιχάντ.
Οι προσπάθειες του κληρικού για την τρομοκρατική οργάνωση περιλάμβαναν πολλές ταινίες που προσπαθούσαν να εγκρίνουν και να προκαλέσουν τη δολοφονία αθώων ανθρώπων.