, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Εφιαλτική Κρουαζιέρα

  cruiseΧαοτική είναι η κατάσταση στην  κρουαζιέρα με το Carnival Triumph για 4.229 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, από την Κυριακή το πρωί (τοπική ώρα) οπότε ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου. 

Το πλοίο, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ρυμουλκείται στο λιμάνι της Αλαμπάμα, όπου αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη.  

 Στο εσωτερικό του η κατάσταση είναι χαοτική, καθώς οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για να βρουν φαγητό.

 Όπως δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ο πρόεδρος της βρετανο-αμερικανικής εταιρίας Carnival Cruise Lines, Τζέρι Κάχιλ, λειτουργούν οι περισσότερες από τις 23 κοινόχρηστες τουαλέτες και ορισμένες τουαλέτες στις καμπίνες, ενώ παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες στο πλοίο είναι δύσκολες.

  Τη Δευτέρα το προσέγγισε ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να το εφοδιάσει με φαγητό.  Η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες, ενώ ακύρωσε τις άλλες δύο προγραμματισμένες κρουαζιέρες του πλοίου.

 Πλοίο της ίδιας εταιρίας είχε παρόμοιο περιστατικό το 2010 και οι επιβάτες είχαν μείνει στον Ειρηνικό Ωκεανό για τρεις μέρες.

 Πηγή ΣΚΑΙ