fbpx

, Πέμπτη
16 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης των πυροβολισμών στη Ρώμη

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ, το άτομο που άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δυο καραμπινιέρους και μια γυναίκα που βρίσκονταν έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης ενόσω ήταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης Λέτα στο προεδρικό μέγαρο 1 χιλιόμετρο μακριά.

Πρόκειται για 46χρονο άνδρα oνόματι Λούτζι Πρέτε που κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο. Ο Πρέτε συνελήφθη από τις αρχές.

Η ιταλική τηλεόραση RAI μεταδίδει ότι ο άνδρας φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.

Η γυναίκα η οποία περνούσε έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο τραυματίσθηκε ελαφρά. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, μετέβη στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται οι δυο καραμπινιέροι για να τους επισκεφθεί.

 Η ιταλική αστυνομία, στο κέντρο της Ρώμης, είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.