17:58, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Προς πώληση το κάστρο του Τζιανφράνκο Φερέ στη λίμνη Ματζιόρε

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής, Τζιανφράνκο Φερέ, γνωστός και ως «αρχιτέκτονας της μόδας» για τις γλυπτές σιλουέτες στις δημιουργίες του, αλλά και επειδή σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου είχε αγοράσει το 2002 ένα νεοκλασικό κάστρο με πάρκο στο Στρέζα, δημοφιλές θέρετρο διακοπών στη λίμνη Ματζιόρε της Ιταλίας.
Ο Φερέ, που εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Christian Dior κατά τη δεκαετία του ’90 (σκάνδαλο της εποχής επειδή δεν ήταν Γάλλος), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδίαζε να ανακαινίσει το κάστρο που περιβάλλεται από ιδιωτικό πάρκο έκτασης δύο στρεμμάτων και να το αξιοποιήσει για να φιλοξενεί καλεσμένους του κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας.
Δυστυχώς, ο Φερέ πέθανε ξαφνικά το 2007, σε ηλικία 62 ετών και λίγα χρόνια αργότερα το ακίνητο πωλήθηκε σε μια εταιρεία που σκόπευε επίσης να το ανακαινίσει, αλλά λόγω άλλων project το διέθεσε τελικά προς πώληση νωρίτερα φέτος έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Το κάστρο του 19ου αιώνα, το οποίο έχει δύο στρογγυλούς πυργίσκους και ένα τετράγωνο κεντρικό πύργο, εξακολουθεί να χρειάζεται πλήρη αποκατάσταση με σχέδια που ήδη έχουν εγκριθεί από την εποχή που ήταν στην ιδιοκτησία του Τζιανφράνκο Φερέ.