02:06, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Σε εξέλιξη η δίκη των 47 για την απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν

Ξεκίνησε σήμερα στη Μούγλα (δυτική Τουρκία), η δίκη για τους 47, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας τοου Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σ’ ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι 44 από τους 47 κατηγορούμενους, οι οποίοι κρατούνταν ως προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται από τις αρχές και δικάζονται ερήμην.
Να σημειωθεί πως ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν.
Όπως είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CNN, «αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί».
Να αναφερθεί ακόμη, πως δύο αστυνομικοί, υπεύθυνοι για την ασφάλεια του ξενοδοχείου, έχασαν την ζωή τους όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών.