fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Στους 14 οι νεκροί από τις επιθέσεις στην Ισπανία – Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα

Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Καταλονία αυξήθηκε σήμερα σε 14, μετά το θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί στην πόλη Καμπρίλς.
Η αστυνομία εξάλλου πυροβόλησε και σκότωσε πέντε υπόπτους που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, μερικές ώρες αφότου ένας ισλαμιστής έριξε το βαν το οποίο οδηγούσε πάνω στο ανυπεράσπιστο πλήθος στη διάσημη λεωφόρο Las Ramblas στη Βαρκελώνη.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες ιστορίες έρχονται στο φως για τα θύματα της διπλής επίθεσης που συντάραξε εχθές την Ισπανία, προκαλώντας τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες, 60 ετών, είναι ο πρώτος Ισπανός νεκρός που ταυτοποιήθηκε.
Η εταιρεία Tom’s Hardware παράλληλα ανακοίνωσε σήμερα στον ιστότοπό της το θάνατο ενός από τους Ιταλούς εργαζομένους της, του Μπρούνο Γκουλότα, 35 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές μαζί με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη.
Το τρίτο θύμα που έχει κατονομαστεί είναι μια 44χρονη Βελγίδα, η Έλκε Βανμπόκρικ. Ο δήμαρχος της πόλης από την οποία κατάγεται είπε στο βελγικό ραδιόφωνο ότι γνώριζε την γυναίκα προσωπικά αφού είχε τελέσει τον γάμο της το 2014 και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της.
Μέχρι στιγμής, το μικρότερο θύμα της επίθεσης πιστεύεται ότι είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι, όμως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το όνομα του παιδιού. Η μόνη πληροφορία που έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής είναι ότι εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

#Tags: ISIS

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.