, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Στρατεύματα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας έπειτα από την κατάρριψη τούρκικου μαχητικού από συριακές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.
Η τουρκική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο στρατός αναπτύσσει αντιαεροπορικά όπλα στα σύνορα με την Συρία κάτι που έρχεται σε συνέχει με τα όσα δήλωσε η τουρκική κυβέρνηση πως δύναται να αναλάβει δράση σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της από συριακά αεροσκάφη.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει πως η Τουρκία αναπτύσσει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει πόσοι στρατιώτες ή οχήματα μεταφέρονται, αλλά είπε ότι σταθμεύουν στις μεθοριακές περιοχές  Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιας Τουρκίας Χατάι και ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα..

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της”, είπε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Σανλιούρφα.