, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Απειλές Μόσχας προς ΝΑΤΟ αν λάβει μέτρα εναντίον της

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ρωσία να απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα στο ΝΑΤΟ, σε όποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, αναφορικά με την απόσυρση της Ρωσίας από τη Συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Εξωτερικών την χώρας, Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε χθες ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα απαντήσει συντονισμένα, αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με την INF σε διάστημα πέντε εβδομάδων, καταστρέφοντας ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, παραβιάζει τη Συνθήκη αυτή και επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει αιφνιδιαστικές πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν αργότερα σήμερα τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.
«Θα εξετάσουμε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι βέβαιο ότι θα ευθύνονται για ενδεχόμενες επιπλοκές στην στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ευρώπης και του Ατλαντικού, καθώς συνεχίζουν την πολιτική κατάργησης της INF», κατήγγειλε ο Ριαμπκόφ.
«Όταν οι απειλές μετουσιωθούν σε πρακτικά βήματα, φυσικά θα αναγκαστούμε να λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.