Ερντογάν εναντίον Τραμπ: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος και στις δηλώσεις Τραμπ περί οικονομικής καταστροφής της Άγκυρας, διεμήνυσε ότι “η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Kommersant, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να στοχεύουμε τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας από τα εδάφη της Συρίας».

Στο δημοσίευμα σχετικά με τη συνεργασία Τουρκίας – Ρωσίας στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν είχε πρόβλημα με τους Κούρδους της Συρίας ούτε με άλλες ομάδες που ζούσαν στα σύνορα της γειτονικής χώρας.

Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι «η Τουρκία θα υποστεί οικονομική καταστροφή εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας», ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως «οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά την άποψη ορισμένων συμφερόντων»

«Η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο από χώρες που θα “κερδίσουν” από την επούλωση των πληγών της Συρίας και θα υποφέρουν από την εμβάθυνσή τους», πρόσθεσε.

Φωτο: REUTERS/Umit Bektas