ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας για την εξαγωγή χρυσού

Ασφυκτικές πιέσεις στο Νίκολας Μαδούρο ασκεί η Ουάσινγκτον, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις που αποσκοπούν στη διακοπή των εξαγωγών χρυσού της χώρας της Νότιας Αμερικής, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.
Σε ομιλία του στο Μαϊάμι, ο Μπόλτον υποσχέθηκε ότι η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους «δικτάτορες και τους απολυταρχικούς κοντά στις ακτές μας» θα είναι σκληρή, κάνοντας ειδικά λόγο για τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα, όπου φιλοξενούνται πολλοί Κουβανοί και Βενεζουελάνοι μετανάστες. «Η τρόικα της τυραννίας σε αυτό το ημισφαίριο – Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα – βρήκε το ΄΄μάστορά΄΄ της», είπε.
Σημειώνεται ότι οι διακηρύξεις του στενού συνεργάτη του Ν. Τραμπ έρχονται μόνο λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών στο Κογκρέσο, με τον αμερικανό πρόεδρο να προσβλέπει στις ψήφους των Κουβανών και των Βενεζουελάνων μεταναστών, αλλά και άλλων ισπανόφωνων στη Φλόριντα, που τάσσονται υπέρ της ισχυρότερης πίεσης των ΗΠΑ στην κομμουνιστική κυβέρνηση της Αβάνας και σε άλλες αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική.
Πηγή: skai.gr