18:42, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ: Νίκη Τραμπ για την κράτηση των μεταναστών

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα την εξουσία της αμερικανικής κυβέρνησης να θέτει υπό κράτηση τους μετανάστες που αναμένουν την εκτέλεση της απέλασής τους, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ακόμα και σε βάθος ετών.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον έχουν εκτίσει την ποινή τους για ποινικά παραπτώματα, για τα οποία έχουν καταδικαστεί. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να συνεχίσει τη σκληρή πολιτική του στο θέμα της μετανάστευσης.

Το δικαστήριο απεφάνθη με ψήφους 5 υπέρ, από τους συντηρητικούς δικαστές έναντι 4 κατά, από τους φιλελεύθερους συναδέλφους τους, ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους μετανάστες και να τους φυλακίζουν για αόριστο χρονικό διάστημα, οποιαδήποτε στιγμή.

Βάσει του ομοσπονδιακού μεταναστευτικού νόμου, οι μετανάστες που έχουν καταδικαστεί για μια σειρά παραπτωμάτων υπόκεινται σε υποχρεωτική κράτηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απέλασής τους. Μπορούν να κρατούνται επ’ αόριστον χωρίς το δικαίωμα εγγύησης, αφού έχουν εκτίσει τις ποινές τους.