, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Ινδία: Πήρε εξιτήριο ο Δαλάι Λάμα

Σήμερα ο Δαλάι Λάμα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, στο οποίο είχε εισαχθεί την Τρίτη για πνευμονική λοίμωξη.
Ο 83χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ βγήκε σήμερα το πρωί από το ιδιωτικό νοσοκομείο Max, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νέου Δελχί.
«Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη, από την οποία έπασχε, και θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες στο Νέο Δελχί προτού επιστρέψει στην Νταραμσάλα», στη βόρεια Ινδία, όπου ζει εξόριστος μετά την φυγή του από το Θιβέτ πριν από 60 χρόνια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τενζίν Τάκλα σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.
Ο Δαλάι Λάμα εισήχθη την Τρίτη στο νοσοκομείο αυτό υποφέροντας από θωρακικό άλγος. Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα.
Ο ίδιος ανέφερε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, εκείνος δεν θα χαίρει σεβασμού.