13:11, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Κίνα: Κατέλαβε λεωφορείο και το έριξε πάνω σε πεζούς

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν χθες στην Κίνα, όταν λεωφορείο που κατέλαβε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έπεσε πάνω σε μοτοσικλετιστές και πεζούς. Το περιστατικό συνέβη στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.
Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» επικαλούμενο την αστυνομία, μετέδωσε ότι ο ύποπτος, ηλικίας 48 ετών, είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα με έναν τοπικό αξιωματούχο με τον οποίο βρισκόταν σε διένεξη για πολύ καιρό.
Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη με το μαχαίρι στην κατοχή του, κρατείται και ανακρίνεται από την κινεζική αστυνομία, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, ενώ σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Duowei, ο οποίος έχει έδρα τις ΗΠΑ, ο ύποπτος επιτέθηκε σε μια επιβάτιδα, πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου και κατόπιν το έριξε πάνω σε πεζούς.
Να σημειωθεί ότι στην Κίνα καταγράφηκαν αρκετές παρόμοιες τραγωδίες φέτος.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, άνδρας που είχε μαχαιρώσει κάποιον και προσπαθούσε να διαφύγει, έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων σκοτώνοντας τρεις από αυτούς, πριν επιτεθεί σε άλλους διερχόμενους, στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ.
Στις αρχές Νοεμβρίου, διαπληκτισμός μέσα σε δημόσιο λεωφορείο που βρισκόταν πάνω σε γέφυρα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, όταν το όχημα έπεσε στο ποτάμι.
Επίσης στα τέλη Νοεμβρίου, 29χρονος άνεργος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος μαθητών που πέρναγαν διάβαση πεζών στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν άλλοι 19.