fbpx

, Δευτέρα
10 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Κοντά στην διαλεύκανση της δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε η σουηδική αστυνομία

Οριστικό τέλος ενδέχεται να μπει από την Σουηδική αστυνομία στην υπόθεση δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1986 στον δρόμο καθώς επέστρεφε από το σινεμά. Αν και έχουν περάσει χρόνια η αστυνομία της χώρας δεν κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών η αστυνομία βρίσκεται κοντά είτε στην άσκηση διώξεων ή στο τελειωτικό κλείσιμο της υπόθεσης, λόγω του θανάτου του υπόπτου. «Πλέον εργαζόμαστε σε οδούς που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και στόχος μου είναι μέσα στο πρώτο μισό του 2020 να είμαστε σε θέση να λάβουμε μία απόφαση για το εάν θα πρέπει να ασκήσουμε διώξεις», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών Κρίστερ Πέτερσον μιλώντας στην τηλεόρασης.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Εξακολουθώ να αισθάνομαι βέβαιος ότι θα είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε τι έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 1986. Τι συνέβη τη στιγμή της δολοφονίας και ποιος ήταν υπεύθυνος». Την ίδια στιγμή ο Πέτερσον εξήγησε πως η έρευνα ενδέχεται να κλείσει χωρίς να ασκηθούν διώξεις. Αυτό θα συμβεί εάν αποδειχθεί πως ο ύποπτος για τη δολοφονία του Πάλμε έχει αποβιώσει ήδη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.