Κυβερνητικές πηγές: Δυσαρέσκεια Μοσκοβισί για τα περί «ανταλλαγής» Μητσοτάκη

Νέα τροπή παίρνει η σύγκρουση Μαξίμου-Πειραιώς, μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αν τον κατηγορούν επειδή έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως και για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μη περικοπή των συντάξεων.