, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη στο πρωτοσέλιδο των Financial Times – «Δίψα των Ελλήνων για πολιτική αλλαγή»

Στο πρωτοσέλιδο των Financial Times της Πέμπτης 27/6 φιλοξενείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τίτλο «Ο ηγέτης των συντηρητικών ποντάρει στη δίψα των Ελλήνων για αλλαγή».
65195713_344783082860826_2310742128084385792_n
Η γνωστή εφημερίδα «πατάει» στην εκτίμησή της για την αλλαγή που έρχεται στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στην Πετρούπολη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε αρκετή υποστήριξη για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα.
Το ρεπορτάζ ξεκινά με τις μαρτυρίες δύο πολιτών στη γειτονιά της Πετρούπολης που όπως αναφέρεται «ήταν μια εχθρική περιοχή για τον Μητσοτάκη».
Οι FT τονίζουν ότι «μετά από πέντε χρόνια συγκρουσιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα -συμπεριλαμβανομένης της κόντρας με τους δανειστές το 2015 που έφερε την Ελλάδα κοντά σε μια άτακτη έξοδο από το ευρώ- ο κ. Μητσοτάκης βάζει στοίχημα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια διαφορετική προσέγγιση».
Όπως αναφέρει η Κ. Hope που υπογράφει το άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης αποπνέει την επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή.
«Έχω αποφασίσει να δοκιμάσω τη Νέα Δημοκρατία» δηλώνει ο 28χρονος Στέφανος που εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. «Υποσχέθηκαν (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) να σταματήσουν τη λιτότητα και το μόνο που πήραμε ήταν ακόμα τέσσερα σκληρά χρόνια και αύξηση φόρων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η 23χρονη Νεκταρία που θέλει να πιστέψει ότι οι συντηρητικοί μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής. »Υποσχέθηκαν να ανατρέψουν την λιτότητα – αλλά τι πήραμε; Τέσσερα ακόμη σκληρά χρόνια και μια μικρή αύξηση των φόρων. «Θέλω να πιστεύω ότι οι συντηρητικοί μπορούν να επιτύχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Οι γονείς μου δεν μοιράζονται τη γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει σκληρότερα από ό, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, καθώς σπρώχνει το καροτσάκι με την δύο ετών κόρη της.
Άμεσα μέτρα
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα λάβει «άμεσα» μέτρα για να καταστήσει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάπτυξη. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια ισχυρή πορεία για αλλαγή», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης καθώς μίλησε στο κέντρο της Πετρούπολης. «Δώστε μας μια εντολή και θα καταστήσουμε την Ελλάδα έναν, πιο ήρεμο με ευημερία και λιγότερο πολωμένο τόπο». Οι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί από οικονομική κρίση και θέλουν να προχωρήσουν.Προσβλέπουν σε εμάς να προσφέρουμε ελπίδα για το μέλλον», τονίζει.
«Η Ελλάδα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο το 2018, αλλά η οικονομία ανακάμπτει με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι προέβλεπαν ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ οι δομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Οι δημοσκοπήσεις
Στο ρεπορτάζ των FT γίνεται και αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δίνουν αυτοδυναμία στη ΝΔ με 154 έως 164 έδρες στην επόμενη Βουλή, έναν αριθμό που εξαρτάται στο πόσα μικρά κόμματα θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου.
Τονίζεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε με ευκολία να επιτίθεται στις πολιτικές ελίτ καθώς ο κ. Μητσοτάκης ήταν γιος ενός κεντρώου πρωθυπουργού.
«Ήταν ένας εύκολος στόχος για τον κ. Τσίπρα να επιτεθεί ως θύμα της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ που κατηγορήθηκε για την κατάρρευση της χώρας που οδήγησε σε πτώχευση πριν από μια δεκαετία. Και η θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού για τη διοικητική μεταρρύθμιση το 2013-14, προκάλεσαν καχυποψία στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Όμως η νίκη στις ευρωεκλογές τον περασμένο μήνα έδειξε ότι οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη για την εκ νέου ενεργοποίηση της ΝΔ αποδίδουν καρπούς. «Απολαμβάνει αυτή την εκστρατεία και κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς συναντά τους πολίτες, αναφέρει το άρθρο.
Τέλος, αναφέρεται στις υποσχέσεις της ΝΔ να δημιουργήσει περισσότερες από 250.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης και λέει ότι προτεραιότητα θα είναι η αναβίωση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 8 δισ. ευρώ, και συγκεκριμένα του Ελληνικού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.